Datum plaatsing: 21 maart 2017

Super Bingo avond Goed Gevoel Geffen


Super Bingo avond Goed Gevoel Geffen


Geffen (Oss): Na het grote succes van de SUPER bingo avond in november 2016 heeft GGG besloten 2x per jaar een SUPER Bingo avond te organiseren om geld in te zamelen voor haar doel. Voor 2017 is de keuze gevallen op Stichting Rived, opgericht ter ondersteuning van het gedachtegoed van Rinske van Erp.

door Petra van Heesch

Middels een speciale stichting willen Harry en Dianne van Erp de droom van hun dochter alsnog realiseren. De Geffense ontwikkelingswerkster overleed, pas 28 jaren jong, deze maand een jaar geleden in Kenia. Harry en Dianne willen graag geld bij elkaar blijven brengen voor Ecostori: een modeatelier voor kwetsbare vrouwen dat Rinske twee jaar geleden opzette in Nairobi.
Om het gedachtegoed van hun dochter levend te houden, richtten Harry en Dianne de Stichting RIVED (Rinske, innovative, voices, ecologic, development) opgericht, om de projecten waar Rinske mee was gestart voort te zetten. Het was haar droom om mishandelde en ongewenst zwangere, jonge vrouwen een zelfstandig bestaan te geven, door hen te laten werken in een atelier waar, op een ecologisch verantwoorde manier kleding, tassen, schoeisel en huishoudtextiel geproduceerd worden.
“Rinske had echt een hart voor de zwakkeren. Na haar dood heeft het werk een tijd stilgelegen: zij was de drijvende kracht. Ze had grootse plannen, wilde de spullen in Europese winkels laten verkopen, er liepen al gesprekken met Frankrijk, Italië en Nederland. In Kenia had iedereen respect voor haar: ze noemden haar white Matatu, blanke Keniaan. De structuur die zij bracht, is weggevallen”,
Harry en Dianne willen er alles aan doen om Rinskes werk voort te zetten. “Er is geld nodig om een nieuwe manager te kunnen betalen, scholing voor de werknemers en betere naaimachines”, vertelt Dianne.
De familie Van Erp wil middels RIVED deze doorstart steunen en Goed Gevoel Geffen wil daar graag een steentje aan bijdragen.
Dus kom een gokje wagen op donderdag 23 maart en steun hiermee ons doel, de koffie staat klaar! Wil je de GGG werkgroep helpen bij haar activiteiten of lid worden van de werkgroep meld je dan aan via goedgevoelgeffen@gmail.com en volg ons op facebook.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.35743