Datum plaatsing: 21 maart 2017

Appartementen Jumbo Geffen krijgen eigen parkeerplaatsenGeffen (Oss): Al anderhalf jaar lang wordt er gesteggeld over een aantal parkeerplekken bij de Jumbo in Geffen. Eigenaren van de appartementen claimden tien parkeerplekken onder meer door kentekenplaten te plaatsen. Bezwaarmakers kwamen in verweer tegen het verdwijnen van deze openbare parkeerplekken. Inmiddels zijn er acht extra plekken en kunnen de appartementeneigenaren de bewuste parkeerplaatsen kopen en zelf afscheiden.

De bewuste parkeerplaatsen maken deel uit van het bouwplan van de Jumbo plus appartementen. Bewoners merkten steeds vaker dat zijn door de toenemende parkeerdruk in het centrum hun auto niet meer bij het complex konden parkeren. Eind 2015 claimden bewoners van de appartementen tien parkeervakken door er kentekenbordjes bij te plaatsen.
Dat stuitte op verzet. Bezwaarmakers vonden dat de gemeente die tien plekken niet mocht ‘onttrekken aan de openbaarheid’. De gemeente gedoogde de kentekenbordjes ook al hadden die geen rechtswaarde.
De gemeente is de be bezwaarmakers zijn nu tegemoet gekomen door acht extra parkeerplekken aan te leggen voor bezoekers. Ze is van plan de grond achter de supermarkt, waar de betwiste parkeerplekken liggen, te verkopen aan de Vereniging van Eigenaren van de appartementen. Die kan dan op een zelfgekozen wijze de parkeerplaatsen reserveren voor de bewoners. Bijvoorbeeld door een slagboom of opklapbare paaltjes.
Het college van burgemeester en wethouders neemt pas deze zomer een officieel besluit omdat ze het wil combineren met ‘andere zaken in de openbare ruimte’.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14625