Datum plaatsing: 10 april 2017

Gehele Matthäus Passion o.l.v Reinbert de Leeuw op het witte doek


Gehele Matthäus Passion o.l.v Reinbert de Leeuw op het witte doek


Oss (Oss): Cultuurpodium Groene Engel vertoont op vrijdag 14 april (Goede Vrijdag) en zaterdag 15 april de integrale uitvoering van de Matthäus Passion op het witte doek. Het is de aangrijpende uitvoering in De Nieuwe Kerk, gedirigeerd door Reinbert de Leeuw. De uitvoering is in beeld gebracht door regisseur Cherry Duyns die eerder al de succesvolle documentaire ‘De Matthäus Missie van Reinbert de Leeuw’ maakte. De film is een registratie van de integrale uitvoering, dus de film duurt bijna drie uur. Een unieke kijkervaring: op groot doek, met prima geluid en prachtige beelden. De film start beide dagen om 15:00 uur en een kaartje kost 8,50 euro.

Met solisten Joanne Lunn (sopraan), Delphine Galou (alt), Christopher Watson (tenor), Tomáš Král (bas), Andreas Wolf (Christus), Benedikt Kristjánsson (evangelist), Holland Baroque, het Nederlands Kamerkoor en het Roder Jongenskoor. Concertmeester: Judith Steenbrink.

Pianist, componist, dirigent Reinbert de Leeuw, 78 jaar, heeft zijn leven gewijd aan de moderne klassieke muziek, van Schönberg tot Oestvolskaya. Nu strekt hij zijn armen uit naar Johann Sebastian Bach, naar de Matthäus Passion. Maandenlang heeft hij de partituur bestudeerd, onophoudelijk, obsessief. Hij heeft een missie, droomt van de Matthäus. Het liefst had hij al zijn andere concerten willen afzeggen. ,,Als ik mij de rest van mijn leven alleen nog maar met de Matthäus Passion zou moeten bezighouden, zou ik dat zo doen", zegt hij.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15014