Datum plaatsing: 12 april 2017

Spectaculaire scooter- en motorraces in Berghem


Spectaculaire scooter- en motorraces in Berghem


Berghem (Oss): Op zaterdag 22 april laten zo’n 90 coureurs tussen de 10 en 50 jaar in diverse klassen van motoren, scooters en brommers spectaculaire trainingen en wedstrijden zien in de strijd om het Nederlands Kampioenschap. De races zijn onderdeel van het motorsportseizoen van de SOBW. De wedstrijden zijn voor het publiek gratis toegankelijk.

Verschillende klassen
Het SOBW-motorsportseizoen telt 11 wedstrijden en deze worden op verschillende circuits in Nederland verreden. In elke klasse wordt aan het eind van het seizoen een Nederlands Kampioen gehuldigd. De diverse wedstrijdklassen zijn samengesteld op basis van de verschillende soorten machines, de ervaring van de rijder en de toegestane mate van tuning. Door de grote verscheidenheid aan klassen biedt de SOBW, de organisator van deze wedstrijden, een laagdrempelige manier van betaalbaar racen voor iedereen aan.

Zo zijn er opstapklassen voor de jeugd via het Molenaar NSF100 Championship en de GAMMA Yamaha R125 Cup. Scooterliefhebbers rijden in 3 klassen: de Malossi ScooterMatic Replica Cup is een specifieke opstapklasse voor de beginners, de Topscooterklasse biedt de gevorderde rijders een hoog competitief niveau en de SuperScooter 4Stroke is een nieuwe klasse met 4-takt scooters.

Het “Supermotard Asfalt Challenge” kampioenschap biedt supermotard rijders die niet graag in het zand rijden een kampioenschap welke alleen op asfalt wordt verreden. Puch rijders komen aan hun trekken in de speciale Puch klasse voor 50 en 70 cc machines. Deze kampioenschappen rijden niet op alle circuits: kijk voor een actueel overzicht op sobw.nl.

Sport-, Expi- en NSF-Open coureurs rijden gecombineerd in 1 groep. In de sportklasse komen lucht- en watergekoelde 50cc brommers aan bod terwijl in de snellere Expi klasse meer vrijheden zijn toegestaan. De NSF-Open klasse biedt een apart kampioenschap voor NSF100 coureurs die niet mee doen aan het Molenaar NSF100 Championship.

Regionale rijders
In het Molenaar NSF 100 Championship komen kanshebber voor de titel Kas Beekmans uit Sint-Oedenrode en Sven Doornenbal uit Lienden in actie. Deze coureurs laten graag voor eigen publiek zien wat zij in huis hebben.

Tijdstip
Op zaterdag 22 april worden ’s ochtends vanaf 10 uur in alle klassen vrije trainingen en kwalificatietrainingen afgewerkt. ’s Middags worden de wedstrijden in 2 manches gereden.
Rond 17.00 uur worden de winnaars gehuldigd.

Adres:
Circuit Park Berghem
Zevenbergseweg 45
5351PG Berghem

Iedereen kan racen bij de SOBW
De SOBW zorgt voor een mooi pallet aan motorracecompetities in diverse klassen. Dankzij een laagdrempelige, betaalbare formule kan iedereen vanaf 10 jaar meedoen. De circuits worden aan
strenge veiligheidseisen onderworpen en de machines en kleding van de coureurs worden voorafgaand aan elke wedstrijd technisch gekeurd. De KNMV verzorgt de verzekeringen. Aan het begin van het wedstrijdseizoen worden nieuwe rijders goed geďnformeerd over het racen bij de SOBW en wordt er een theorie-examen afgenomen.

Kalender 2017:
22 april: Berghem (Circuit Park Berghem)
6 mei: Assen (TT Junior Track)
20 en 21 mei: Francorchamps (BE)
5 juni: Staphorst (de Tippe)
1 juli: Veldhoven (circuit de Landsard)
5 en 6 augustus: Assen (TT Junior Track tijdens GAMMA Racing Day)
9 september: Emmen (circuit Pottendijk)
23 september: Assen (TT Junior Track)Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15696