Datum plaatsing: 12 april 2017

Verkeersexamens in volle gang


Verkeersexamens in volle gang


Regio (Oss): Van maandag 10 t/m dinsdag 18 april 2017 wordt door VVN afd. Maasland (regio Oss) weer het praktisch verkeersexamen georganiseerd voor de groepen 7/8 van de basisscholen uit haar werkgebied (gemeenten Oss en Bernheze met daarbij ook Nuland en Vinkel). Er zullen gedurende deze periode circa 1600 leerlingen over enkele van de drukst bereden straten van Oss fietsen. Dit met als einddoel het verkeersdiploma te behalen. De Wethouder van Eschstraat, Molenstraat, Raadhuislaan en Kortfoortstraat zullen gedurende ruim anderhalve week oranje kleuren.

De start zal - zoals voorgaande jaren - plaatsvinden achter de brandweerkazerne aan de Wethouder van Eschstraat in Oss, waar tevens ook de finish is van de route.

Nieuw dit jaar is dat er ook ongeveer 90 leerlingen uit de ISK-klassen van Het Hooghuis, locatie ZuidWest, meedoen. Voor hen is het een extra uitdaging waarbij wij hopen dat het zijn vruchten zal afwerpen.

Ook dit jaar gaan 3de jaars leerlingen van ‘Het Hooghuis’, studierichting Sport, Dienstverlening en Veiligheid, bij de praktische verkeersexamens ingezet worden o.a. als controleposten. Dit in het kader van praktijkervaring opdoen op een stageplaats.

Het schriftelijk verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland werd op donderdag 6 april afgenomen.

Wanneer de deelnemers zowel geslaagd zijn voor het schriftelijk als het praktisch verkeersexamen behalen zij het felbegeerde verkeersdiploma.

VVN afd. Maasland blijft zich inzetten voor de campagne ´Help Brabant op weg naar NUL VERKEERSDODEN!´ met in 2017 als thema ‘GA VOOR NIKS!’. Dus geen alcohol, medicijnen of drugs in het verkeer.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29056