Datum plaatsing: 12 april 2017

Inschrijven bij twee systemen voor meer kans op woning


Inschrijven bij twee systemen voor meer kans op woning


Gestel (Sint-Michielsgestel): Wie in de toekomst kans wil maken op een huurwoning in de Litserborg of het Centrumplan, doet er goed aan zich behalve bij “Daar-wil-ik-wonen” ook in te schrijven bij “Woonservice”. Dat geldt niet voor de eerste bewoners, maar wel voor de volgende. De PvdA wijst woningzoekenden erop daar rekening mee te houden.

Deze onduidelijkheid is het gevolg van het feit dat er twee inschrijfsystemen zijn voor een woning in onze gemeente. De woningcorporaties in Schijndel, Sint-Oedenrode, Boxtel en Sint-Michielsgestel (waaronder Huis&Erf) hebben onder de naam "Daar-wil-ik-wonen" een gezamenlijk inschrijfsysteem. Daarnaast kennen de corporaties die actief zijn in 's-Hertogenbosch en omgeving, waaronder de Kleine Meierij , een ander systeem onder de naam "Woonservice". Hieronder valt ook Brabant Wonen, die appartementen in het Centrumplan realiseert en die in de Litserborg beheert.

Koppeling
De twee systemen worden alleen aan elkaar gekoppeld om inwoners uit Sint-Michielsgestel voorrang te geven bij de eerste verhuur van de woningen in het centrumplan. Dat ging ook zo bij de Litserborg in Den Dungen. Maar als daar woningen vrijkomen, moeten belangstellenden staan ingeschreven bij “Woonservice” . De meeste inwoners van Den Dungen weten dat niet en staan bij “Daar-wil-ik-wonen” ingeschreven. Die moeten dus inwoners van Den Bosch voor laten gaan.
Zo komen dus straks inwoners van Sint-Michielsgestel die staan ingeschreven bij "Daar-wil-ik-wonen" ook niet in aanmerking voor de huurappartementen in het Centrumplan als die weer vrijkomen, omdat die van Brabant Wonen zijn. Daarvoor moet je ingeschreven staan bij "Woonservice".

Kleine moeite
De PvdA heeft het College onlangs gewezen op deze onduidelijkheid en wil niet dat woningzoekenden hier de dupe van worden. ‘Daarom heb ik het College gevraagd om onze inwoners hier actief over te informeren’, aldus fractievoorzitter Jan Pieter Vermeulen. ‘Het antwoord was dat dat geen taak is voor de gemeente. Volgens de regels is het dat misschien ook niet, maar het is een kleine moeite om dit op de gemeentelijke website duidelijk te maken. Ook een bericht op de Gemeentepagina in deze krant zou goed zijn. Maar dat komt er dus niet. Daarom geven wij nu deze informatie.’ De PvdA adviseert inwoners daarom zich in te schrijven bij de twee systemen om niet voor verrassingen te komen staan.

Wat vind u of jij hiervan? Reageren? www.sintmichielsgestel.pvda.nl of Het Gewat 12, 5258KL Middelrode


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17327