Datum plaatsing: 15 april 2017

Jacco Wynia presenteert debuutalbum Miramare, ‘een setting van hoop’'s-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Op 17 april 2017 brengt Jacco Wynia (1989) zijn debuut pianoalbum Miramare uit. Pay As You Like: luisteraars mogen zelf bepalen of, hoe en wat ze voor dit album betalen. Het is Jacco’s overtuiging dat iedereen van zijn muziek zou moeten kunnen genieten. Ook mensen met een klein budget. En mensen met een gezondheidsbeperking voor wie hij regelmatig optreedt. Het allereerste exemplaar van Miramare zal worden uitgereikt aan Huib van Olden (Wethouder Cultuur, ‘s Hertogenbosch) , waarna Jacco alle 12 composities van zijn album live ten gehore zal brengen in Muzerije, Hinthamerstraat 74 ’s-Hertogenbosch. Aanvang 15.00 uur, vrij toegankelijk.

Een setting van hoop
Bij het componeren van de 12 persoonlijke werken voor zijn debuutalbum liet Jacco zich inspireren door muzikanten als Nils Frahm, Yann Tiersen, Ludovico Einaudi en Joep Beving. Jacco: “Miramare is een setting van hoop, een houvast in de vluchtige en ruwe maatschappij waarin we leven. Een goed voorbeeld waarin de elementen hoop en rust tot uiting komen is ‘La Tête Haute’, het eennalaatste muziekstuk op mijn album. Al van kinds af aan wil ik delen en met anderen in contact komen: om samen te groeien. Muziek is mijn eerste taal. Op de piano spreek ik die taal het meest vloeiend.”

Dat muziek op een zeer intense en rustgevende manier mensen met elkaar kan verbinden, is iets wat Jacco vaak ervaart als uitvoerend artiest. Speciaal voor hem waren de ligconcerten voor mensen in een gevorderd stadium van dementie. “Terwijl de meeste van deze mensen niet konden praten, en amper nog ‘gewoon’ konden communiceren, was er een voelbare connectie.”

Pay As You Like
Miramare is een Pay As You Like album, waarbij mensen zelf mogen beslissen op welke manier ze hun waardering uiten. Mensen zonder geld die wel naar de muziek willen luisteren kunnen daardoor ook meegenieten. “Dit is mijn manier om iets terug te geven aan de luisteraar, die mij voortdurend inspireert verder te komen dan dat ik zelf zou kunnen dromen. Dankzij mijn publiek blijf ik mezelf verder ontwikkelen, als artiest én als mens.”

Over Jacco
Op zijn zevende ontdekte Jacco zijn liefde voor muziek. Hij begon met pianospelen (op gehoor en gevoel) en schermde zich daarbij volledig af van muzikale invloeden uit de ‘buitenwereld’. Een decennium lang speelde en luisterde Jacco nagenoeg alleen zijn eigen muziek. Dit zorgde ervoor dat hij een geheel authentieke eigen, unieke stijl ontwikkelde. Op zijn zeventiende besloot hij van muziek zijn carrière te maken en volgde hiertoe de Rock Academie (NL) en de University of Westminster (UK). Inmiddels heeft Jacco een stabiele carrière opgebouwd als componist en uitvoerend muzikant. Het liefst treedt hij op in intieme settings die aanvoelen als een huiskamer. Hier voelt hij de meeste connectie met zijn publiek. Wanneer een optreden dat karakter heeft, voelt hij zich net zo goed thuis in een pub, op straat, in de kerk, een zorginstelling, het theater, een grote concertzaal als in een stadion. Zowel solo als in een band.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31088