Datum plaatsing: 15 april 2017

Al tien jaar een toffe springplank!


Al tien jaar een toffe springplank!


Regio ('s Hertogenbosch): Op 26 juni 2017 vindt de TOFAvond van het Tom Odems Cultuurfonds weer plaats in Theater aan de Parade. Al tien jaar ontmoeten en inspireren scholen en solisten elkaar tijdens deze avond en laten zij zien aan welke musicals ze de afgelopen tijd zo hard gewerkt hebben. Kortom, een avond vol muziek, talent en plezier.

Tien jaar geleden wenste Tom Odems, oud-directeur van Theater aan de Parade, dat de weg naar het theater toegankelijker zou worden voor jongeren. Daarvoor zijn toentertijd het Tom Odems Cultuurfonds en de TOFavond in het leven geroepen. De TOFavond staat volledig in het teken van de middelbare schoolmusicals en solisten uit 's-Hertogenbosch en omstreken. De solisten worden door middel van workshops voorbereid op een optreden op het grote podium van Theater aan de Parade. Uiteindelijk worden de scholen en solisten door een professionele jury, bestaande uit de vaste beoordelingscommissie van TOF en bekende mensen uit het werkveld, gewaardeerd met de speciale Tom Odems Awards.

De deelnemende scholen
Er zijn dit jaar maar liefst negen middelbare scholen die zich tijdens deze TOFavond presenteren. De Bossche Vakschool, Gymnasium Bernrode, het Maurick College, het Stedelijk Gymnasium, het Jeroen Bosch College, het Rodenborch-College, het Sint-Janslyceum, het Elde College en het 2College Durendael laten een fragment uit een musical van de afgelopen twee jaar zien in Theater aan de Parade. Tevens worden er acht solisten geselecteerd die een workshop krijgen, waarnaar er vier solisten worden gekozen die zich mogen presenteren op deze avond. Uiteindelijk krijgt één iemand de Award voor 'Beste Solist'. Daarnaast worden de Awards voor 'Beste schoolmusical' en 'Beste Zelfredzaamheid' uitgereikt.

Vriend worden van TOF?
We zijn hard op zoek naar Vrienden van TOF. Als vriend bent dan gegarandeerd van een plaats; wordt misschien wel vermeld in het programmaboekje; heeft een speciaal plaatsje in ons hart, en dat elk jaar maar weer. Mocht u, als persoon of als bedrijf, hier geïnteresseerd in zijn, stuur dan een mailtje naar peggyloch@hotmail.com. Daarnaast doet het Tom Odems Cultuurfonds mee aan de Rabo Clubactie 2017. Er kan vanaf dinsdag 11 april tot dinsdag 25 april gestemd worden!

Meer info en tickets
De 'TOFavond' vindt plaats op maandag 26 juni om 19.45 uur in Theater aan de Parade. De kaarten zijn te koop voor €8,50 via www.theateraandeparade.nl, telefonisch via 0900 - 33 72 72 3 en aan de kassa van Theater aan de Parade. Er worden alleen kaarten voor het balkon verkocht, aangezien de jongeren van de deelnemende scholen in de zaal zitten. Meer informatie over de 'TOFavond' kunt u vinden op http://www.tofcultuur.org/.

Foto: Het Elde College won vorig jaar de Award voor Zelfredzaamheid.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.32321