Datum plaatsing: 15 april 2017

Speelbos Das Leuk in Herperduin is open!


Speelbos Das Leuk in Herperduin is open!


Berghem (Oss): De Das en haar burcht zijn er klaar voor om vele kinderen te ontmoeten! Tijdens de opening waren ook de leerlingen van basisscholen ít Schrijverke, Pius X, Het Molenveld en De Fonkeling 1e en 2e stroming aanwezig. Zij hebben de toegangspoorten ontworpen. De leerlingen van het Hooghuis locatie De Singel hebben deze poorten gebouwd.

Het is een natuurlijk speelbos met een grote aantrekkingskracht, dat past in het bijzondere gebied van de Herperduin. Wethouder Johan van der Schoot: Spelen in een natuurlijke omgeving, in ons fraaie Herperduin met zijn bos, zandvlaktes, vennen en dieren. Dat vinden wij belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Zo hebben we het Klauterwoud en nu ook de Das. Een uniek en nieuw speeltoestel. Dat wordt genieten voor veel kinderen. En daarmee voor hun ouders en opaís en omaís.í

Klimmen en genieten van de natuur
De Das heeft een imposante hoogte van 6 meter, een totale lengte van 33 meter en een breedte van 23 meter. De kop van de Das heeft een toren waarin je op verschillende manieren naar boven kunt klimmen met net, ladder of via een wand. Daar heb je een spectaculair uitzicht. Via een meterslange buisglijbaan kun je de romp van de Das bereiken. Deze heeft aan klimnetten, klimtouwen, klimwanden, klimbruggen, glijpalen en ook rustplekken om even op adem te komen. Daar kun je nieuwe strategieŽn bedenken of genieten van de natuur. Speelbos Herperduin is gratis en is vrij toegankelijk.

Samenwerking
Het project Speelbos de Das is tot stand gekomen in samenwerking met Provincie Noord-Brabant, Programmabureau De Maashorst, Nooijen Terreininrichting B.V., freDsign, De Koornbeemd B.V. en Treeart.

www.oss.nl/speelbosherperduin
Facebook ĎHerperduin - Maashorstí
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29438