Datum plaatsing: 18 april 2017

Romeinenweken in de meivakantie op Kasteel Heeswijk!


Romeinenweken in de meivakantie op Kasteel Heeswijk!


Heeswijk-Dinther (Bernheze): Bij Kasteel Heeswijk is een boerderij uit de Romeinse tijd teruggevonden. Hoe er werd geleefd, zie je terug in een foto-expositie in de kasteeltuin. De plek waar de boerderij is gevonden is aan een mooie wandelroute langs de Aa.

In de Romeinse tijd bouwden de Brabantse boeren hun huizen van houten palen, tenen vlechtwerk, leem en riet. Materialen uit de directe omgeving. Ook hun eten kwam van rondom de boerderij: vissen, vogels, wild en hun eigen vee. Van graan maakten zij pap, en bij feestdagen werd er brood gebakken in een leemoven naast het huis. Wol voor kleding kwam van eigen schapen. Een smid kon vanuit ijzeroerbrokken ijzer smelten en gereedschappen en wapens maken. Reizende soldaten en handelaren brachten bijzondere zaken mee zoals sieraden, wijn, olijfolie, rozijnen en andere luxe zaken.

Dit dagelijkse leven zie je terug in de kasteeltuin in een foto-expositie. In het kasteel liggen de échte archeologische vondsten van de boerderij. Langs de Aa kun je nog de natuur uit de Romeinse tijd herkennen. Op de plek van de boerderij staat een informatiebord.
Kun jij hier jouw huis bouwen en leven van de natuur?

Kasteel Heeswijk is tijdens de meivakantie ook op maandag (24 april en 1 mei) open van 11.00 – 17.00 uur. Entree 10 euro volwassenen, 6 euro kinderen. Museumkaart en beschermers Brabants Landschap gratis.
Voor meer informatie: www.kasteelheeswijk.com
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29891