Datum plaatsing: 15 april 2017

Ontwikkelingen in onderzoek naar woningoverval uit 2014Vught ('s Hertogenbosch): De politie onderzoekt de mogelijke betrokkenheid van een 35-jarige man uit s-Hertogenbosch bij een gewelddadige overval die in 2014 werd gepleegd op een woning in Vught. Het rechercheteam is ervan overtuigd dat er mensen zijn die meer weten en doet een nieuwe oproep.

De 35-jarige man werd donderdagochtend rond 6.00 uur in zijn woning aangehouden in een onderzoek naar de handel in harddrugs. In die zaak werden vorige week al drie personen opgepakt. De man wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de overval die op 11 november 2014 plaatsvond aan de Acacialaan in Vught.

Overval
Die dinsdagavond werd een stel met hun baby slachtoffer van vier gewelddadige overvallers. De vader van het gezin werd tijdens de overval onder schot gehouden terwijl de gemaskerde mannen kasten en lades doorzochten. Met onder meer sieraden ging het viertal er in de Range Rover van het gezin vandoor. Het voertuig lieten ze zon 100 meter verderop achter. Het jonge gezin bleef getraumatiseerd achter.

Uitgebreid onderzoek
De recherche deed sinds 2014 uitgebreid onderzoek naar de overval. De zaak kreeg onder meer aandacht in Bureau Brabant en Opsporing Verzocht. Daarin was onder meer te zien dat de vier maanden oude baby van het stel door het geweld van de daders op de grond viel. Gelukkig raakte het meisje door de val niet gewond. In de loop van het onderzoek kreeg het rechercheteam de 35-jarige man uit s-Hertogenbosch in het vizier. Hij is niet aangehouden voor de overval, maar wordt wel als verdachte verhoord.

Nieuwe informatie
De recherche is ervan overtuigd dat er mensen zijn die precies weten wie er verantwoordelijk zijn voor de overval. De politie hoopt met de nieuwe aandacht voor de zaak op nieuwe informatie, bijvoorbeeld van personen uit de directe omgeving van de daders. Het kan zijn dat zij eerder om persoonlijke redenen hun mond hebben gehouden, maar dat zij hun informatie nu wel willen delen.

Beloning
In december 2014 maakte een schaderegelingsbedrijf bekend dat er 10.000 euro is gereserveerd als beloning voor de tip die leidt tot een oplossing van de zaak en het terugkrijgen van de gestolen sieraden. Iedereen met informatie wordt opgeroepen die te delen op de speciale onderzoekspagina. Anoniem informatie delen kan bij Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.26522