Datum plaatsing: 17 april 2017

Bevrijdingsvuur van Wageningen naar Berghem: wandelaars gezocht


Bevrijdingsvuur van Wageningen naar Berghem: wandelaars gezocht


Berghem (Oss): Traditiegetrouw wordt in de nacht van 4 op 5 mei het Bevrijdingsvuur ontstoken op het 5 Mei plein In Wageningen. Het Bevrijdingsvuur is het symbool voor nationale eenheid en voor leven in vrede en vrijheid. In de nacht van 4 op 5 mei ontsteekt de burgemeester van Wageningen tijdens de ceremonie het vuur voor het historische Hotel de Wereld. In 1945 is in Hotel de Wereld de capitulatie getekend. Vanaf deze historische locatie trekken loopgroepen het land in om het vuur te verspreiden. Het is een belangrijk moment voor Nederland in de overgang van het herdenken op 4 mei en de viering van de verkregen vrijheid op 5 mei.
Stichting Berghem tegen Kanker doet ook dit jaar weer mee aan deze nachtelijke wandeltocht om het bevrijdingsvuur van Wageningen naar Berghem te brengen.
Tussen 0.00 uur en 1.00 uur ontvangen we het bevrijdingsvuur in Wageningen via een fakkel. We brengen het vuur over in een stormlamp zodat we het brandend houden tot Berghem. Vanaf Wageningen vertrekken we via de Grebbeberg waar we het militaire ereveld aandoen. Verder gaan we via Kesteren en Beneden Leeuwen richting Megen waar we met het pond de Maas oversteken richting Berghem. We komen daar om ongeveer 11.00 uur aan om dan het bevrijdingsvuur bij het oorlogsmonument in Berghem te ontsteken. De tocht is 40 km lang. We zijn al met een mooi clubje maar wie deze ervaring mee wil maken kan zich aanmelden via h.vanhoogstraten@caiway.nl
Heb je interesse gaarne voor 21 april zodat we voor vervoer kunnen zorgen.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31533