Datum plaatsing: 20 april 2017

Muziekproject Windkracht 6 op de FonkelingBerghem (Oss): Het muziekproject Windkracht 6 op basisschool de Fonkeling is gestart. Wij als muziekvereniging werken hieraan mee, en hebben de aftrap oftewel de eerste les op school verzorgd.

Het project is bedoeld om kinderen kennis te laten maken met muziek en muziekinstrumenten. De school verzorgt de lessen en leert de kinderen de liedjes die speciaal voor dit project zijn gemaakt. Wij verzorgen 4 lessen, laten de verschillende instrumenten zien en horen, en oefenen samen de liedjes die de kinderen leren voor de einduitvoering.
Op dinsdag 20 juni 2017 is de einduitvoering van dit project.
Hierbij is iedereen welkom, de tijd en locatie worden nog bekend gemaakt.

Korte cursus
Dit jaar hebben wij als muziekvereniging iets toegevoegd aan dit project. Wij zijn inmiddels gestart met een korte cursus om de kinderen van groep 5 van beide basisscholen kennis te laten maken met blaasinstrumenten. Als instrument hebben wij gekozen voor een saxonette of miniklarinet. Dit zijn kleinere instrumenten speciaal voor kinderen. Zo kunnen de kinderen ervaren of ze het bespelen van een instrument leuk vinden. De cursus wordt afgesloten met een optreden.

Voor meer informatie over onze opleidingen: Gijs van Uden, telefoon 0412-769054, email opleiding@concordiaberghem.nl

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28787