Datum plaatsing: 20 april 2017

Kunstmarkt Berlicum zoekt extra kunstenaars


Kunstmarkt Berlicum zoekt extra kunstenaars


Berlicum (Sint-Michielsgestel): Voor de allereerste keer zal deze zomer een groot artistieke buitenactiviteit gaan plaatsvinden in Berlicum. Op het terrein van Buiten Gewoon zullen op zondagmiddag 2 juli tal van kunstenaars hun creaties showen en kunsten vertonen. De organisatie van Kunstmarkt Berlicum is nog op zoek naar de betere amateur- of professionele kunstenaars die iets aan deze middag denken te kunnen toevoegen.

Door Mark van der Donk

De kunstmarkt wordt georganiseerd door drie vrouwelijke kunstschilders; Ans van Aar, Marijke Schenk en Ingrid Lagarde, die samen de kunstcommissie vormen. “Het is de eerste keer dat we dit in Berlicum organiseren”, vertelt Lagarde trots. “Marijke heeft voorheen meerdere jaren de kunstmarkt georganiseerd bij Kasteel Heeswijk. Dit keer gaat het artistieke gebeuren plaatsvinden aan het einde van de Beekstraat, op het drie hectare grote terrein van Buiten Gewoon.”

Van 12.00 tot 17.00 uur zullen bij maximaal 70 stands, geplaatst in een prachtige natuurschone omgeving, allerlei creatieve uitingen bekeken en gedaan kunnen worden. “De locatie is schitterend”, vindt Lagarde. “De kunstmarkt bevindt zich namelijk rondom een vijver en pluktuin. Aan de vijver is ook een groot terras, waar bezoekers kunnen genieten van een hapje en een drankje. En er is live muziek.” Voor iedereen wat wils dus. “Er zijn kunstenaars die laten zien hoe ze te werk gaan en er wordt poëzie voorgedragen. De dag is echt voor oud en jong. De volwassenen kunnen kunst komen bekijken, beleven en kopen. En voor de kinderen is er ook genoeg te doen. Ze kunnen bijvoorbeeld zelf een kunstwerk maken, zich laten schminken of spelen op het springkussen of in het speeltuintje.”
Op dit moment heeft het organisatiecomité al kunstenaars met diverse disciplines gestrikt, somt Lagarde op: “We hebben kunstschilders, beeldhouwers, en kunstenaars die zich bezighouden met glasfusing, glassieraden, glas in lood, wollen en zijden sjaals, keramiek, noem maar op. Maar we kunnen nog wel een paar goede amateurs of professionals een plekje bieden, zodat ze samen met de bezoekers kunnen genieten van de prachtige ambiance. We nodigen geïnteresseerde kunstenaars van harte uit om in te schrijven voor een standplaats. De kraamhuur, voor een kraam van 1.20 bij 4.00 meter, bedraagt 40 euro.”

Geïnteresseerde kunstenaars kunnen zich nog tot 15 april aanmelden via www.kunstmarktberlicum.nl.

Op de foto
v.l.n.r.: Ingrid, Ans en Marijke.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29121