Datum plaatsing: 17 april 2017

Project Achter de Voordeur voor 75+ersBerlicum (Sint-Michielsgestel): Project Achter de voordeur is een huisbezoekproject voor mensen van 75 jaar en ouder uit de gemeente Sint-Michielsgestel. Ouderen blijven tegenwoordig steeds langer zelfstandig thuis wonen. Maar hoe kijken senioren hier zelf tegen aan? Wat gaat er goed? Wat zou beter kunnen en hoe kunnen wij van BINT en de gemeente Sint-Michielsgestel u hierin ondersteunen?

Aankondigingsbrief
In juli 2016 zijn alle 75-plussers in de gemeente Sint-Michielsgestel via een aankondigingsbrief benaderd door BINT welzijn & ondersteuning met het bericht dat er een nieuw project genaamd “Achter de voordeur” van start ging. Dit project is gericht op het feit dat senioren steeds langer zelfstandig thuis blijven wonen. Door met u in gesprek te gaan proberen we er achter te komen wat u bezig houdt en wat beter kan in het dagelijks leven. Of wellicht bent u bereid uw kennis, talenten en levenservaring met ons te delen en in te zetten voor anderen.

Uitnodigingsbrief
Na de aankondigingsbrief krijgen in principe alle 75 plussers een brief waarin zij persoonlijk worden benaderd voor een gesprek met een geschoolde vrijwilliger. Daarbij gelden uitnodigingen gericht aan één van de partners voor een echtpaar samen. Gezien het aantal vrijwilligers en de grootte van de groep kan het een poosje duren voordat u daadwerkelijk een uitnodigingsbrief krijgt. Heeft u eerder behoefte aan een gesprek en wilt u liever niet wachten? Neem dan contact op met BINT voor het maken van een afspraak.

Resultaat!
Inmiddels zijn er al bijna 100 gesprekken gevoerd. Gemiddeld zijn drie van de vier senioren het gesprek aan gegaan. Vanuit deze groep hebben zich al diverse mensen aangemeld als vrijwilliger. Uit de gesprekken met de bezochte mensen blijkt dat er behoefte is aan meer activiteiten op zondag. Daarnaast zijn bewoners opmerkzaam gemaakt op vrijwillige diensten in de gemeente Sint-Michielsgestel. Alle opmerkingen en verbeterpunten voor de gemeente worden verzameld en doorgegeven.

Wij gaan graag met u in gesprek!
Bent u 75 jaar of ouder en heeft u nog geen uitnodiging van BINT ontvangen, maar wilt u wel graag in gesprek? Of lijkt het u leuk om als vrijwilliger deze gesprekken te voeren? Neem dan contact op met BINT. Via telefoonnummer (073) 551 54 32.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

familie nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15566