Datum plaatsing: 22 april 2017

Zomerschool voor 55+ al meer dan 100 activiteiten!


Zomerschool voor 55+ al meer dan 100 activiteiten!


Regio ('s Hertogenbosch): Deze weken is de organisatie van de Zomerschool hard bezig om met diverse docenten tot een mooi programma te komen voor de eerstvolgende Zomerschool die start op maandag 17 juli. Momenteel hebben we al meer dan 100 activiteiten gepland. De locaties zijn zoals gebruikelijk in de Roos op zuid en in Rosmalen in De Ontmoeting. Ook zijn er diverse activiteiten op locatie.

Drie weken lang bieden wij alle senioren laagdrempelige activiteiten aan, die variŽren van mooie boswandelingen, interessante excursies, fijne creatieve workshops, leerzame lezingen en gezellige beweegactiviteiten. Zoals bezoek aan de brandweer, onze moskee, Paleis van Justitie, beklimming van de toren van de St. Jan. Natuurlijk kunnen we weer digitaal aan de gang zoals meer leren op de I-pad. Voor de sportievelingen hebben we altijd voldoende keuze; wandelen in de Bossen van de Gruyter, langs het Maximakanaal, vaar-wandeltocht en zelfs gaan we het water in om lekker te bewegen. We maken kennis met ballet, salsa dansen, boekbinden, yoga, biljarten, tekenen en schilderen. Ook gaan we proberen om eens echt mindfullness te ervaren. De allernieuwste hit is geo-cachen en nog veel en veel meer leuke activiteiten.
Ook dit jaar zal het weer een veelzijdige Zomerschool gaan worden, voor elk wat wils. We hebben ook extra aandacht voor onze mannelijke deelnemers zoals bouwen met houten latjes om een leuk strandhuisje te maken in miniformaat, houtbewerken in west, de wijnproeverij, maar natuurlijk mogen de dames hier ook aan meedoen.
Op dinsdag 1 augustus gaan we weer een dagtocht maken met de bus, dit was vorig jaar een groot succes. Deze keer is gekozen voor een prachtige tocht door de Ooijpolder met een rit in de zonnetrein. Natuurlijk is koffie met gebak en een heerlijk diner inbegrepen. Dus hou het boekje in de gaten en kijk op de website.
De informatiemarkt is dit jaar ook weer terug op woensdag 26 juli tussen 11 en 15 uur. Wederom met veel informatie voor de senioren.
Het programmaboekje verschijnt 13 mei en vanaf die datum kun je je digitaal inschrijven. De boekjes liggen op de bekende adressen, alle eerdere deelnemers krijgen het programma ook digitaal toegestuurd en natuurlijk staat het vanaf 13 mei ook op de site: www.sasdenbosch.nl onder het kopje ďZomerschoolĒ. De zomerschool draait vanaf 17 juli tot en met 4 augustus.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29227