Datum plaatsing: 20 april 2017

Open dag en Sint Jorisviering Scouting Mira Ceti


Open dag en Sint Jorisviering Scouting Mira Ceti


Nistelrode (Bernheze): Scouting Mira Ceti zet haar deuren open op Scoutcentrum Achter de Berg te Nistelrode. Voor de open dag en voor de Sint Jorisviering op zaterdag 22 april. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen wat er bij Scouting zoal te beleven valt. Tussen 10:00 uur en 12:00 uur vindt de open dag plaats en daarna om 13.00 uur is de Sint Jorisviering.

Open dag
Alle speltakken zullen zich presenteren en een activiteit aanbieden waar kinderen aan mee kunnen doen. Heeft u interesse om lid te worden van Scouting Mira Ceti, of heeft u vragen over Scouting dan helpen we u graag. De volgende speltakken presenteren zich aan u:

Bevers, elke zaterdag van 8:30 – 9:30 uur,
voor kinderen uit groep 1 t/m 3
Welpen donderdag, elke donderdag van 18:30 – 20:00 uur,
voor kinderen uit groep 4 t/m 6
Welpen zaterdag, elke zaterdag van 10:00 – 12:00 uur,
voor kinderen uit groep 4 t/m 6
Scouts woensdag, elke woensdag van 18:30 – 20:30 uur,
voor kinderen uit groep 7 en 8 en klas 1 en 2
Scouts zaterdag, elke zaterdag van 13:30 – 16:00 uur,
voor kinderen uit groep 7 en 8 en klas 1 en 2
Explorers, elke vrijdag van 19:00 – 22:00 uur,
voor kinderen uit klas 3 en hoger in het VO
Roverscouts, elke vrijdag van 19:30 – 21:30 uur,
voor jongeren tussen 18 en 21 jaar.

Sint Jorisviering
Op zaterdag 22 april 2017 vindt de jaarlijkse Sint Jorisviering plaats van Scouting Mira Ceti, een moment waarop nieuwe leden toe treden tot de vereniging of de bestaande leden toetreden tot een andere speltak. Een heugelijke dag waarbij iedereen welkom is!

Elk jaar gaan vele jongeren door naar een andere speltak omdat ze eenmaal een leeftijd hebben waarvoor een nieuw avontuur zal beginnen. Het verhuizen van de ene speltak naar de andere speltak gebeurt eigenlijk al in september, maar op de Sint Jorisdag worden de jongeren officieel ‘overgevlogen’. Maar ook voor jongeren die voor het eerst bij Scouting Mira Ceti komen is dit het moment waarop ze hun Scoutingbelofte afleggen. De Scoutingbelofte is een begrip binnen Scouting, hiermee beloof je tegenover jezelf en anderen dat je je als een echte Scout zult gedragen.

Wanneer je eenmaal de belofte hebt afgelegd krijg je de groepsdas en het Scouting Nederland installatieteken uitgereikt. Vanaf dat moment ben je echt toegetreden tot de wereldwijde Scouting beweging. Sint Joris is een heilige die veelvuldig wordt afgebeeld met een draak, het gevecht waarbij Georgius de draak doodde, een vreselijke draak dat vele lieve kinderen offerde. Al sinds het begin van de Scouting beweging vormt Sint Joris (feestdag 23 april) de beschermheilige van alle Scouts. Mira Ceti wil met de verering van Sint Joris haar nieuwe leden daarom graag welkom heten.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30573