Datum plaatsing: 19 april 2017

KBO Nistelrode op de fiets naar Abdij van Berne


KBO Nistelrode op de fiets naar Abdij van Berne


Nistelrode (Bernheze): Op maandag 24 april is de jaarlijkse museumfietsdag, dit jaar naar de Abdij van Berne in Heeswijk. Daar krijgen we een rondleiding en als afsluiting proeven we het Berne Abdijbier.
Om 13.30 uur worden we ontvangen met koffie en gebak in het Proeflokaal van de Abdij. Om 14.00 u start de rondleiding in het filmzaaltje, waarna we op pad gaan met een gids. Deze geeft uitleg over de abdij en haar bierhistorie en we kijken naar een film over het brouwproces van Berne Abdijbier. Daarna volgt een rondleiding door de hop- en kruidentuin, de gangen van de abdij met refter, Kapittel en abtengalerij, de abdijkerk en de boekwinkel. Tot slot is er een bierproeverij. Desgewenst kunt u ook een andere consumptie nemen. Het bezoek wordt rond 16.30 uur afgesloten.
Op de fiets naar Heeswijk
Bij goed weer gaan we met de leden, die mee willen fietsen, per fiets naar Heeswijk. Zij worden verzocht om 12.15 uur uur aanwezig te zijn bij Nesterlé, waarna we in groep via een rustige route naar Heeswijk vertrekken.
U kunt ook op eigen gelegenheid per auto naar Heeswijk gaan. U dient dan om 13.30 uur in het Proeflokaal aanwezig te zijn. Het adres is Abdijstraat 49, 5473 AD Heeswijk-Dinther.

De bijdrage is € 15,00 per persoon, incl. koffie met gebak, rondleiding met uitleg en de proeverij van het Berne Abdijbier. Graag de aanmeldstrook samen met € 15,00 per persoon in een gesloten envelop bezorgen in de brievenbus bij Ans Geurts, De Hoef 6 of Wim Timmers, Hoogstraat 14. Graag uiterlijk 20 april aanmelden.
Voor informatie: Ans Geurts, tel 0412-611461.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29403