Datum plaatsing: 18 april 2017

WielerVereniging Schijndel


WielerVereniging Schijndel


Schijndel (Meierijstad): Op 2e Paasdag stonden diverse junioren van Wielervereniging Schijndel aan de start in de Ronde van Gerwen, de klassieker onder de criteriums. Jarno van Esch reed een ijzersterke wedstrijd. Na 15km reed hij samen met twee anderen weg uit het peloton. De maximale voorsprong was 45 sec en omdat Jarno verreweg het sterkste was en de voorsprong begon te slinken reed hij bij zijn 2 medevluchters weg en ging het solo proberen. Het peloton maakte jacht op hem en op 6km voor het einde greep het peloton hem helaas. Drie bochten voor het einde ging Sep Schuurman als eerste door de bocht maar met te grote snelheid en ging helaas onderuit en nam daarmee Robin Blummel mee in zijn val. Jarno kwam nu als eerste door de bocht en ging lang zij aan zij met Wessel Krul maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Krul die de zege greep. Toch een zeer mooie 2e plaats voor Jarno na zo lang op kop te hebben gelegen. Sjors Zandbeek pakte nog een hele mooie 12e plaats.
Stijn Hanegraaf eindigde in de wedstrijd voor nieuwelingen na 40 kilometer als 10e. Jody Jochems werd 40e.
In de individuele tijdrit voor elite en beloften behaalde Guus Pril een 12e plaats. Paul Gruithuijzen werd 28e. In het daarop volgende criterium werd Gruithuijzen 13e. Rowan Bergmans eindigde als 23e.

Zaterdag 15 april stond voor de nieuwelingen, nieuweling-meisjes en junior-vrouwen de Omloop door het Land van Kleine Hein op het programma. Voor WVS stonden in de gecombineerde wedstrijd voor nieuweling-meisjes en junior-vrouwen over 70 kilometer Dieke Hendriks, Femke Gerritse en Lisa van Helvoirt aan de start. Aangekomen in Emmen was het voor de dames direct duidelijk dat het een loodzware klassieker zou worden met veel wind en af en toe een regenbui. De spanning was van de gezichten te lezen, het was dan ook voor alle drie de dames hun eerste klassieker. Iedereen was nerveus dus stonden alle dames 60min voor vertrek aan de start voor de verzetcontrole. Direct na de neutralisatie stond de deur vanachter helemaal open zodat er al na 10km koers het peleoon in 8 waaiers uit elkaar lag. In de eerste waaier zaten 14 junior dames en Femke en Lisa zaten netjes in de 3de en 4de waaier. Dieke kwam terecht in de 6de waaier. Helaas werd deze groep al na 30km koers uit de wedstrijd gehaald. Lisa moest na 50km helaas de groep laten gaan net toen de 3de en 4de groep bij elkaar kwamen. Femke bleef netjes meedraaien in de waaier en miste helaas net de aansluiting met de 2de groep. Maar sleepte toch een mooie 15de plaats bij de nieuweling-meisjes eruit. Het was een waar slagveld geworden van de 150 gestarte dames hebben er slechts 45 de finish gehaald.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14429