Datum plaatsing: 18 april 2017

Prinses Irene verliest ver in blessuretijdNistelrode (Bernheze): Na 94 minuten stond er nog een 0-0 stand op het scorebord bij de wedstrijd tussen Prinses Irene en Emplina. Toen werd Samir Johri aangespeeld, die alleen voor de uitblinkende doelman Stef van Venrooij verscheen. De doelman had al een paar keer voorkomen dat de Bosschenaren, in de slotfase, op voorsprong kwamen, maar was nu kansloos. Twee minuten later floot de beste man van het veld, scheidsrechter Van Zuilichem, voor het einde en incasseerde Prinses Irene een bijzonder zure nederlaag. In de laatst 20 minuten was het makkelijker voetballende Emplina wel oppermachtig en had een paar keer kunnen scoren, als doelman Van Venrooij niet zo in vorm was geweest. Daarvoor had, het met veel inzet spelende Prinses Irene, echter ook de nodige kansen gehad, maar verzaakte om die te benutten. (foto’s volgen later)

Verslag: A.v. Lokven
Fotograaf: R. v. Venrooij


Storm luwt
Emplina begon bijzonder gedreven en met veel dreiging naar voren aan de wedstrijd. De mannen van Van Tilburg Mode & Sport, konden amper onder de druk uitkomen. In de 8e minuut had het team van coach Van der Steen alle geluk van de wereld, dat een inzet van de sterke Michel Buijs, via de binnenkant van de paal weer uit het doel verdween. Na zo’n 10 minuten luwde de storm en kreeg Prinses Irene meer grip op de wedstrijd. Job van den Elzen schoot in de 18e minuut van net buiten de zestien op het doel, maar doelman Stupers kreeg er een hand tegen. Prinses Irene had daarna het beste van het spel en zag een lob van Tim v.d. Brand in de 30e minuut, vanuit een moeilijke hoek, voorlangs gaan. In de 35e minuut beoordeelde doelman Stupers een diepe bal verkeerd. Van den Elzen zag zijn achterwaartse kopbal langs de verkeerde kant van de paal gaan. Martijn van Vught kon even later bij de 2e paal vrij inkoppen, maar ook hij kopte langs. Stef van Venrooij had even later zijn eerste geweldige redding van de dag na een misverstand achterin. De beste kans van de 1e helft was voor Tim van der Heijden. Hij haalde fraai uit na een “teruglegger” van Job van den Elzen, maar zijn schuiver ging iets te ver door het midden, waardoor Stupers kon redden.

Heldendaad
In de 2e helft was het weer Prinses Irene dat een open kans kreeg, Tim v.d. Brand ging in de 52e minuut alleen op het doel af, maar schoot langs. Als je de kansen niet benut weet je dat je de tegenstander in het zadel helpt. In de 55e minuut ging dat wat ver, toen een ingooi van Prinses Irene te kort was en Johri zo maar alleen op Van Venrooij afging. Deze drong hem echter zo ver naar buiten , dat hij de bal in het zijnet tikte. Tien minuten later kopt Martijn van Vught uit een vrij trap van Robbert Rovers op de binnenkant van de paal. Vanaf dat moment nam Emplina het in initiatief over een kon Prinses Irene niet veel meer dan tegenhouden. Het was alleen maar aan doelman Stef van Venrooij te danken, dat het 0-0 bleef. In de 73e minuut verrichtte hij zijn eerste heldendaad, door van dichtbij een schot van Buijs met een reflex te keren. Door een fout van Stupers, die de bal los liet, werd Job van den Elzen nog bijna gevaarlijk, maar de doelman loste het uiteindelijk bekwam op. Henriquez, die door de beste man aan Prinses Irene zijde, na doelman Van Venrooij, Hein Langens uitgeschakeld werd, zag Van Venrooij weer met een reflex redden, op een kopbal in het vijfmetergebied. In de 85e minuut leek de doelman verslagen. Buijs haalde van dichtbij ineens een bal op zijn slof, op miraculeuze wijze wist Van Venrooij de bal uit de hoek te tikken. Hij leek dan ook de held van de wedstrijd te worden. Tot de 4e minuut van de blessuretijd, terecht bijgetrokken door verzorging van een hoofdwond van Vondervoort, een mislukte trap van een Prinses Irene speler in de voeten kwam van een Emplina middenvelder. Johri werd in de diepte aangespeeld en dompelde Prinses Irene in rouw.

Opstelling: Stef van Venrooij, Koen Pittens, Gijs van Erp, Hein Langens, Jerin v.d. Rakt, Robbert Rovers, Tim v.d. Heijden, Martijn v. Vught, Tim v.d. Brand, Job v.d. Elzen, Soetekouw, Wibe van Rooij


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14666