Datum plaatsing: 18 april 2017

Volop activiteit bij gilde St.Antonius Abt Nuland


Volop activiteit bij gilde St.Antonius Abt Nuland


Nuland ('s Hertogenbosch): Kaderdag
De oefendag voor het nieuwe gildejaar (Kaderdag) van Gildekring Hoge Schuts was dit jaar in Nistelrode op zondag 9 april. Deze dag is met name een ontmoeting waar de jeugdige gildeleden tot 16 jaar kunnen oefenen voor de komende wedstrijden op de Gildedagen.
Na het welkomstwoord maakte de jeugd zich klaar voor de wedstrijden in trommen, vendelen en bazuinblazen. Ook het Gilde van Nuland was dit jaar weer vertegenwoordigd met maar liefst 6 jeugdleden. En dan was er nog niet eens alle jeugd er !!. Zo deed Jorg Tielemans mee met het Bazuinblazen, en Kay Bijveld, Max van Rosmalen, Jayden Reijnders en Hein van der Schoot deden mee bij het Trommen en Ries Hurkens bij het Vendelen, maar ook Max en Hein deden ook mee bij het Vendelen. En dat mag altijd natuurlijk. Ze zetten allemaal hun beste beentje voor en dat was ook goed te zien, want ze strijden voor een geldprijs en voor de Wisseltrofee van de Gildekring Hoge Schuts. En het was voor allemaal toch wel spannend tijdens de prijsuitreiking, maar prijs hadden ze natuurlijk allemaal.
Bij het bazuinblazen was het de 3de prijs voor Jorg Tielemans, een mooie prestatie.
Bij het vendelen was het de 9de prijs voor Ries Hurkens, de 6de prijs voor Hein van der Schoot en de 5de prijs voor Max van Rosmalen, voor alle drie een knappe prestatie.
Bij het trommen was het de 7de prijs voor Kay Bijveld, een gedeelde 3de prijs voor Jayden Reijnders en Max van Rosmalen en de 2de prijs voor Hein van der Schoot, en voor deze vier ook een hele mooie prestatie. Maar ook hadden Max, Jayden en Hein nog meegedaan bij het groepstrommen en daar haalden ze de 1ste prijs, goed gedaan hoor. Maar natuurlijk ook alle Jeugd van harte gefeliciteerd. En zo lieten de Nulandse jeugdleden zien dat ze dit jaar weer goed voor de dag kunnen komen bij de Gildedagen.

Koningsdag 2017
Op donderdag 27 April vieren we uiteraard weer de Koningsdag.
Ook dit jaar gaan we weer bij het Gilde er een mooie dag van maken.
Vanaf 09.00 uur zal het Gilde terrein al geopend zijn voor het ochtend programma en is iedereen al van harte welkom. Zie hiervoor ook het programma van het Oranjecomité.
Rond de klok van 14.00 uur begint het middag programma waaronder de schietwedstrijden zoals:
• Burgerkoning(in)
• Personeelschieten (heren & dames)
• Korpsschieten.
Dit jaar wordt de middag muzikaal ondersteund door de 60 – 70 – 80-er jaren band “Time Machine”. Uiteraard is er ook aandacht voor de innerlijke mens en vermaak voor de kinderen. Kortom er is niet één reden te bedenken om niet naar de Guld te komen. Wij zien u dan ook graag op Koningsdag!!

Groot Nuwelants Jeu des Boules Toernooi 2017

Evenals vorig jaar organiseren wij weer op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei het GROOT NUWELANTS JEU DE BOULES TOERNOOI.
Jeu des boules, een hartstikke leuk spel voor jong en oud. In de voorrondes zal gespeeld worden op de grasbanen en de eindrondes op de gritbanen. Dit alles bij ons clubhuis “Het Gulden Schot” IJzerkampen 22. Zet deze datum alvast in jullie agenda. Het inschrijfformulier kunt u downloaden van onze website of u schrijft de onderstaande gegevens op en vult deze aan. Inschrijfformulier graag in leveren vóór 18 mei op Heijcamp 17 te Nuland of u mailt het naar jeudeboules@gildenuland.nl. Natuurlijk kan je op onze website alle informatie vinden en ook daar staat het inschrijfformulier.

Inschrijfformulier:
Teamnaam:
Naam Teamlid 1 en 2:
Adres:
Postcode en woonplaats:
Telefoonnummer:
E-mailadres:

De Guld is altijd kei gezellig !!! www.gildenuland.nl

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31398