Datum plaatsing: 18 april 2017

Gelijkspel Avesteyn bij Boskant


Gelijkspel Avesteyn bij Boskant


Heeswijk-Dinther (Bernheze): Na het verlies van Avesteyn tegen DVG van afgelopen zaterdag stond direct weer een belangrijke wedstrijd op het affiche; Boskant – Avesteyn. De nummer 4 tegen 5 van de ranglijst. Een belangrijke wedstrijd in verband met de prijzen die aan het eind van de competitie te verdelen zijn. Avesteyn trad aan met de jeugdige Teun van den Boom en Joost Gooyarts in de basis vanwege het ontbreken van enkele ervaren spelers.

De 'heenwedstrijd' was geëindigd in 3-3 dus het zou, mede gezien de stand in de competitie, een spannende wedstrijd kunnen worden. De verwachtingen werden waargemaakt. Het was een enerverende wedstrijd waarbij beide teams mogelijkheden creëerde en kansen weggaven. Avesteyn ontwikkelt zich langzamerhand tot een team van ook bij momenten voetballend mee gaat doen. Spelers weten elkaar steeds beter te vinden. De ambitie bij het begin van de competitie was om ons te handhaven en om een plaats in het “linker rijtje” te spelen. Die verwachting is wat bijgesteld, Avesteyn is een ploeg waar rekening mee gehouden moet worden. Er werd weer hard gewerkt. Dat dit nog niet iedere wedstrijd tot oogstrelend voetbal leidt is ook niet erg. Het team ontwikkelt zich.

Het spelbeeld van vandaag was dat de wedstrijd op en neer ging, Avesteyn tot aan het eind conditioneel op orde bleek wat zich ook vertaalde in een zeer spannende laatste fase. Boskant had een enkele kans gehad maar Avesteyn drong aan het eind van de wedstrijd aan en had enkele uitgelezen mogelijkheden om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Hierbij sprong een afgekeurd doelpunt het meest in het oog. Aan het afgekeurde doelpunt van Stan de Laat ging een vermeende buitenspelsituatie aan vooraf. De scheidsrechter ging mee in de visie van de grensrechter van Boskant waardoor de wedstrijd in 0-0 eindigde. Het was niet anders.

Helaas konden enkele spelers van Avesteyn dit moeilijk verkroppen waardoor er nog wat gele kaarten gegeven werden die helaas van invloed zijn op de wedstrijd van volgende week tegen weer een concurrent Boxtel.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14532