Datum plaatsing: 20 april 2017

Formulierenbrigade van start in gemeente Sint-MichielsgestelBerlicum (Sint-Michielsgestel): Inwoners van gemeente Sint Michielsgestel kunnen vanaf 2 mei op elke dinsdag van 9.00 tot 12.30 uur terecht bij de formulierenbrigade. De formulierenbrigade houdt spreekuur in het gemeentehuis, Meanderplein 1. Voorlopig wordt gewerkt met een inloopspreekuur. Dit houdt in dat inwoners binnen kunnen lopen en zich kunnen melden bij de receptie.

De vrijwilligers van de formulierenbrigade helpen mensen met het invullen van de volgende gemeentelijke (aanvraag)formulieren:

Inkomstenformulier Participatiewet
Wijzigingsformulier
Aanvraagformulier minimaregelingen/bijzondere bijstand
Ook kunnen zij helpen met het aanvragen van een bijstandsuitkering via Werk.nl, een DIGID of een verzoek tot kwijtschelding van gemeentelijke belastingen. Voor veel digitale aanvragen en verzoeken is een DIGID code nodig. Het is daarom belangrijk dat deze wordt meegebracht naar het inloopspreekuur.

Behoefte

Wanneer blijkt dat het inloopspreekuur op dinsdag te weinig is om te kunnen voorzien in de behoefte dan zal bekeken worden of er ook op een tweede dag in de week een spreekuur kan komen. Ook wordt op termijn gekeken of er mogelijkheden zijn om de spreekuren uit te breiden naar Berlicum en/of Den Dungen.

Gezocht: vrijwilligers

Voor de formulierenbrigade worden nog vrijwilligers gezocht. Als u het leuk vindt om mensen te helpen met het invullen van formulieren, bent u woonachtig in gemeente Sint Michielsgestel en heeft u de dinsdagochtend of een andere ochtend beschikbaar? Neem dan contact op met BINT voor meer informatie. Voor meer informatie over de formulierenbrigade en/of het vrijwilligerswerk kunt u contact opnemen met BINTT via telefoonnummer (073) 551 54 32 of via email p.vdbrand@bintwelzijn.nlUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15982