Datum plaatsing: 20 april 2017

Tweede leven voor latex muurverf


Tweede leven voor latex muurverf


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): De Afvalstoffendienst en Weener XL, het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente ’s-Hertogenbosch, zijn in samenwerking met verffabrikant Akzo Nobel een duurzaam project gestart. Om overgebleven muurverf in te zamelen, kwalificeren en alsnog te gebruiken. Hiermee wordt werk gecreëerd voor mensen met enige afstand tot de arbeidsmarkt. Ook verkleint de afvalberg en is de intentie om met een deel van de verf sociale projecten te ondersteunen.

Woendag was de officiële start van het project bij Vindingrijk Kringloopbedrijf. De wethouders van Werk & Inkomen en Economische Zaken waren aanwezig voor dit feestelijke moment. Hiermee laten ze zien dat ze dit initiatief ondersteunen, omdat het een goede bijdrage levert aan onze samenleving. Op het gebied van werk én duurzaamheid.

Lever uw latex muurverf in
Huishoudens houden vaak muurverf over. Het project roept inwoners op om hun overgebleven latex muurverf in te leveren bij de verschillende milieustations in ’s-Hertogenbosch. Op dit moment kan alleen de verfsoort latex muurverf aangeboden worden voor hergebruik. Wethouder Jan Hoskman van Economische Zaken en Duurzaamheid: “Duurzaamheid, dat doen we samen. Het project laat dit in alles zien. Met het inleveren van de latex verf dragen inwoners bij aan een beter milieu. Ook krijgen inwoners met een kleinere portemonnee de mogelijkheid om muurverf te kopen.”

Verkooppunt
Latex muurverf die aan de kwaliteitseisen voldoet wordt voor een kleine prijs bij Kringloopbedrijf Vindingrijk aangeboden. Vindingrijk is onderdeel van het werk- en ontwikkelbedrijf Weener XL. Ook is er de intentie om een deel van de latex te gebruiken voor sociale projecten. Wethouder Werk & Inkomen Huib van Olden: “Weener XL is er voor de kwetsbare groepen in de samenleving. Dit project biedt voor de toekomst werkgelegenheid voor mensen die hulp kunnen gebruiken op de arbeidsmarkt. Een belangrijk initiatief.”

Wilt u weten waar u uw latex kunt inleveren? Kijk op de website van de Afvalstoffendienst voor het dichtstbijzijnde inleverpunt.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14724