Datum plaatsing: 21 april 2017

Mooie opbrengst Lentemarkt Titus Brandsmalyceum voor goede doelen


Mooie opbrengst Lentemarkt Titus Brandsmalyceum voor goede doelen


Oss (Oss): Afgelopen dinsdag 18 april organiseerden de brugklassers van het TBL een Lentemarkt ten behoeve van twee goede doelen. De opbrengst is € 1410,00, een heel mooi bedrag. Dit bedrag wordt verdeeld over de beide goede doelen: “Laat Syrische kinderen leren” van Unicef en de Internationale schakelklas om goed onderwijsmateriaal te kunnen kopen.
Kinderen hebben zorg nodig, schoon water, goede voeding en bescherming. Op dit lijstje met eerste levensbehoeften heeft wat Unicef betreft ook onderwijs een vaste plek. Alle kinderen moeten naar school kunnen, hoe moeilijk de omstandigheden ook zijn. Dat geldt dus ook voor Syrische kinderen. School zorgt voor houvast, voor het gevoel dat er een 'later' kan zijn zonder oorlog en geweld. Het klaslokaal is een veilige plek, waar kinderen mogen spelen en lachen en hun zorgen voor even kunnen vergeten. Voor 10 euro kan een schooltas aan een Syrisch kind gegeven worden. Mét inhoud: want voor dit bedrag kan Unicef de tas vullen met schriften, pennen, (kleur)potloden, een etui, gum, liniaal en andere schoolspullen. Zie voor meer informatie https://www.unicef.nl.
Een deel gaat net als vorig jaar naar de Internationale Schakelklas (ISK) in Oss, waar kinderen zitten die veelal als vluchteling naar Nederland zijn gekomen. Er is voor die leerlingen altijd gebrek aan goed onderwijsmateriaal en met een deel van de opbrengst willen onze leerlingen daar een beetje aan bijdragen.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27471