Datum plaatsing: 21 april 2017

Heeswijkse judoka Van Dijke geeft EK-debuut glans met goud


Heeswijkse judoka Van Dijke geeft EK-debuut glans met goud


Heeswijk-Dinther (Bernheze): Sanne van Dijke heeft bij de EK judo in het Poolse Warschau verrassend het goud gegrepen in de klasse tot 70 kilogram. De Heeswijk-Dintherse was in de finale te sterk voor de Duitse Giovanna Scoccimarro.

Het leek voor Van Dijke, negentiende op de wereldranglijst, bijna een jeugd-EK. Na een bye in de eerste ronde, judode de 21-jarige Van Dijke zich via Michaela Polleres (19), Szabina Gercsk (20) en Marie Eve Gahi (20) naar de finale.
Met name die laatste zege op de nummer vier van de wereld was indrukwekkend. In de eindstrijd was Scoccimarro (19) ook geen partij voor de agressieve Van Dijke. Met twee waza-ari's liet ze geen twijfel bestaan over wie de beste was.
Van Dijke is in dezelfde klasse actief als Kim Polling, die niet deelneemt aan de Europese kampioenschappen.
Toen ik de halve finale had gewonnen had zoiets van: kom maar op, nu ga ik met goud naar huis. "Gekkigheid gewoon!", jubelde Van Dijke na haar gouden plak. "Ik had vannacht slecht geslapen, maar vandaag ging de knop om zodra ik telkens op de mat stond."
"Van tevoren dacht ik dat een EK-titel best gek zou zijn, maar ik hield het best voor mogelijk. Maar toen ik de halve finale had gewonnen had zoiets van: kom maar op, nu ga ik met goud naar huis."Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17427