Datum plaatsing: 26 april 2017 - Laatst gewijzigd: 26-04-2017 12:33:38

Geffenaar Frans van Uden koninklijk geeerd


Geffenaar Frans van Uden koninklijk geeerd


Geffen (Oss): Bij gelegenheid van Koningsdag 21017 werd de heer F.A.J. (Frans) van Uden uit Geffen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Frans is ondersteuner van een Poolse familie. Hij nam regelmatig kinderen op in zijn gezin. In 1983 een jongen uit Polen via de Stichting Vrienden van Polen. Betrokkene en zijn echtgenote legden daarna jaarlijks een bezoek af aan het gezin van de jongen. Hij nam (hulp)goederen mee zoals kleding, fietsen en etenswaren. Daarnaast hielp hij de jongen om op meerderjarige leeftijd in Duitsland te kunnen studeren en zich te kunnen vestigen. In 2000 hielp hij hem ook om het graf van zijn in de oorlog gesneuvelde grootvader in Frankrijk te traceren.

Verder is decorandis vrijwilliger bij Fietscrossclub Nuland in Vinkel. Betrokkene realiseerde een kantinegebouwtje en sanitaire voorzieningen, waardoor het ledenaantal toenam. Hij verzorgde de verbouwingen en het onderhoud van de baan. Daarnaast draaide hij bardiensten en is Acoliet bij de parochie Heilige Maria Magdalena in Geffen. Hij assisteert de pastoor bij dankvieringen, bruiloften, begrafenissen en de maandelijkse mis op vrijdagavond. Daarnaast verleent hij allerlei hand-en-spandiensten.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

familie nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17534