Datum plaatsing: 01 mei 2017

Prinses Irene in slotfase naar zege bij EVVC


Prinses Irene in slotfase naar zege bij EVVC


Vinkel ('s Hertogenbosch): Een paar weken terug verloor Prinses Irene in blessuretijd van Emplina. In Vinkel tegen Evvc was het juist andersom. Toen de blessuretijd was aangebroken scoorde Robbert Rovers de winnende. De gelijk opgaande 1e helft eindigde in 0-0. In de 50e minuut scoorde Evvc uit een scrimmage via Mark van Zoggel 1-0. Prinses Irene rechtte de ruggen en kwam 10 minuten later langszij, via Wibe van Rooij die een voorzet van Tim v.d. Brand binnen kopte. Na 93 minuten floot de uitstekende Souwen voor het eindsignaal. De overwinning werd na het douchen nog even voor het scorebord van Evvc gevierd door de spelers en staf.

Verslag : A.v. Lokven
Fotograaf: H. Elschot


Goed voetbal was bijna onmogelijk op sportpark De Zwaan, dat kwam door de straffe wind, maar ook door het knollenveld. Beide ploegen schiepen zich wat kansjes, waarbij Evvc het vooral moest hebben van de dode spelmomenten, die mede door de wind gevaar opleverden. Prinses Irene had via Wibe van Rooij, die de hele wedstrijd door hard werd aangepakt een aantal kansjes en ook Tim van der Heijden was gevaarlijk. Gezien het spelbeeld was de 0-0 stand een goede afspiegeling van de wedstrijd.

Na rust kwam Evvc al snel op 1-0. Opnieuw zorgde een corner voor gevaar. Uit de scrimmage die ontstond kon Van Zoggel scoren. Prinses Irene, dat sinds lange tijd weer met Martijn van Vught in de spits begon, nam daarna het initiatief. Na 10 minuten had dat succes toen Tim v.d. Brand de achterlijn opzocht en zijn perfecte voorzet even perfect zag worden binnen gekopt door Wibe van Rooij. Evvc drong daarna aan, maar kon weinig echte kansen creŽren mede door het goede verdedigingswerk van onder andere Roy van Tilburg die de geblesseerde Hein Langens uitstekend verving. Van Rooij en Bekkers waren gevaarlijk namens Prinses Irene. Een keer moest doelman Stef van Venrooij op de lijn redding brengen. Kort achter elkaar kwamen zo'n kwartier voor tijd, voor Evvc Gerwin v.d. Boom en voor Prinses Irene Job van den Elzen in het veld.

Van den Boom maakte in de 90e minuut een harde overtreding die hem geel opleverde, maar ook een vrije trap voor Prinses Irene op de rand van de zestien. Robbert Rovers ging achter de bal staan en schoot deze, gesteund door de wind, achter Van Aalst en zorgde zo voor de bejubelde drie punten.

Evvc stond 2 weken geleden even op een gedeelde 1e plaats. Die druk werd blijkbaar te groot, want na 2 nederlagen op rij lijken ze overal langs te grijpen. Prinses Irene speelde zich helemaal veilig.

Opstelling: Stef van Venrooij, Roy van Tilburg, Koen Pittens, Gijs van Erp, Jerin v.d. Rakt, Robbert Rovers, Tim v.d. Heijden, Jeroen Bekkers, Tim v.d. Brand (75e Job v.d. Elzen), Martijn v. Vught, Wibe van RooijUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13595