Datum plaatsing: 01 mei 2017

Vrouwen Prinses Irene laten punten in Sittard liggen


Vrouwen Prinses Irene laten punten in Sittard liggen


Nistelrode (Bernheze): Een onnodige nederlaag van een gehandicapt Prinses Irene. Met de vele kansen die Prinses Irene kreeg werd gedurende de hele wedstrijd werd zeer slordig omgegaan. Voor Prinses Irene scoorden Yvonne Lucius en Jamie v.d. Nieuwendijk. Na een ruststand van 2-2 werd het uiteindelijk een 3-2 nederlaag in Sittard.

In de 18e minuut kwam Fortuna op een 1 0 voorsprong, door een fout achterin. Prinses Irene kwam in de 22e minuut op gelijke hoogte. Fortuna, spelend met drie man achterin, werd verrast door een steekbal van Sharron van Os, die Yvonne Lucius vrij voor de goal zette. Yvonne liet zien hoe je met zo'n kans moet omgaan en scoorde op zeer beheerste manier de gelijkmaker. In de 30e minuut kwam Prinses Irene zelfs op voorsprong. Een vrije trap net over de middenlijn(!) van Jamie v.d. Nieuwendijk verdween rechtstreeks in het doel. Ook daar zag de keepster van de tegenpartij er niet goed uit.

Lang werd er niet genoten van de voorsprong, want in de 40e minuut wist Fortuna de gelijkmaker te produceren. Prinses Irene protesteerde voor een handsbal, maar Fortuna wist dat moment van onoplettendheid uit te buiten. Ruststand 2 2.

Na de rust een steeds meer aandringend Fortuna. Daardoor ontstond er aan de andere kant veel ruimte, maar zoals gezegd werd er met de opgelegde kansen niets gedaan. Fortuna liet zien hoe dat wel moest. Een speelster kon ongehinderd opkomen en de bal panklaar leggen voor een collega wat de 3 2 betekende.

Talitha Groenendaal (foto) moest in de eerste helft uitvallen. Van dichtbij kreeg ze een bal op haar oog en is na de wedstrijd doorverwezen naar de specialist. Hopelijk geen ernstige blessure voor Talitha.

Opstelling: Eileen Rengers, Femke van Bremen, Jamie v.d. Nieuwendijk, Meggy Wijnen, Hilde Langens, Malissa Scheepers, Marit van der Lee, Yvonne Lucius, Veerle Donkers, Sharron van Os, Talitha Groenendaal (38e Meggie van den Oever)

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14317