Datum plaatsing: 01 mei 2017

Overwinning brengt Sint-Michielsgestel in veiligheid


Overwinning brengt Sint-Michielsgestel in veiligheid


Gestel (Sint-Michielsgestel): Sint-Michielsgestel speelt ook volgend seizoen in de derde klasse. Het definitieve klassebehoud kwam afgelopen zondag tot stand door een verdiende 2-1 overwinning op Venhorst.
Voorafgaand aan de wedstrijd leek het een zware middag te worden voor de Gestelnaren. De uitwedstrijd, eerder dit seizoen, werd kansloos met 5-0 verloren en dat beeld leek zich te gaan herhalen toen het na amper 2 minuten spelen al 0-1 stond. De Gestelnaren moesten dus meteen vol aan de bak om iets aan de achterstand te doen. Gaandeweg de wedstrijd kreeg Sint-Michielsgestel steeds meer vat op de wedstrijd en de verdediging van Venhorst vertoonde veel gaten. Vooralsnog konden de Gestelnaren hiervan niet profiteren, dus werd de rust bereikt met een 0-1 stand.
In de tweede minuut na de rust was het wel raak voor Sint-Michielsgestel. Een verdediger van Venhorst maakte wel erg opzichtig hands in het strafschopgebied en dat leverde een strafschop op, die door linkerspits Nick Vliegenthart feilloos werd benut en zo stond het 1-1.
Sint-Michielsgestel rook dat er meer inzat en bleef voor de aanval kiezen. Rody van Gaal was na de rust ingevallen, waardoor de Gestelnaren met drie spitsen speelden. Het was duidelijk dat Venhorst daarop voorlopig het antwoord schuldig moest blijven. Gestels succes kon haast niet uitblijven en dat kwam er ook in de 66e minuut. Na een goed lopende aanval kwam de bal bij Nick Vliegenthart en oog in oog met de Venhorst-keeper faalde hij niet en scoorde zo zijn tweede doelpunt van de wedstrijd, waarmee de stand op 2-1 kwam.
Na deze treffer probeerde Venhorst om weer langszij te komen, maar echt veel kansen leverde dat niet op. Sint-Michielsgestel wist enkele mogelijkheden om de score te verhogen niet te benutten, waardoor het nog een spannende slotfase werd. Gelukkig kwam de overwinning niet meer in gevaar, zodat Sint-Michielsgestel zich twee wedstrijden voor het einde van de competitie definitief veilig heeft gespeeld.
Komende zondag speelt Sint-Michielsgestel opnieuw een thuiswedstrijd, dit keer tegen DAW uit Schaijk. Deze ploeg heeft nog kans om kampioen te worden, maar Sint-Michielsgestel zal zeker ook deze wedstrijd tot een goed einde willen brengen.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15588