Datum plaatsing: 08 mei 2017

Prinses Irene vrouwen maken het koploper lastig


Prinses Irene vrouwen maken het koploper lastig


Nistelrode (Bernheze): In een spannende wedstrijd trok SC ít Zand uiteindelijk aan het langste eind met 1-2, Sharron van Os scoorde voor de Nistelrodese formatie. Ondanks deze nederlaag plaatste Prinses Irene zich wel voor de nacompetitie voor promotie naar de Topklasse. Bij Prinses Irene maakte de talentvolle 15 jarige Timme van Roosmalen, normaal spelend bij JO15-1, haar debuut.

De ploeg uit Tilburg wist dit seizoen veel wedstrijden in de loop van de tweede helft naar zich toe te trekken. Absoluut een kwaliteit! En dan te weten, dat ze een groot gedeelte van de wedstrijd met 10 man moesten spelen. De doorgebroken Veerle Donkers werd al halverwege de 1e helft onderuit gehaald en dan betekende direct rood voor ít Zand. Prinses Irene kwam op voorsprong door een uitstekend genomen corner van de weer sterk spelende Femke van Bremen. Sharron van Os rondde koppend bekwaam af. Een vrije trap van Jamie v.d. Nieuwendijk werd op een geweldige wijze uit de bovenhoek gehaald door de keepster van ít Zand. Een 1- 0 stand bij het rustsignaal van scheidsrechter Pennings.
SC ít Zand moest winnen om in de race te blijven voor het kampioenschap en bleef daarom risico nemen achterin. Prinses Irene leek daar gebruik van te maken, maar helaas werd een opgelegde kans op de 2 - 0 gemist.
SC ít Zand bleef ook vandaag rustig, wetende dat de kansen en de doelpunten wel zouden komen. Niet echt uitgespeelde kansen, maar twee goede momenten zorgden ervoor dat ze inderdaad ook op voorsprong kwamen. Prinses Irene probeerde nog iets te forceren, maar ondanks het harde werken bleef de stand ongewijzigd.
Door deze overwinning spelen SC ít Zand en Eindhoven een beslissingswedstrijd om het kampioenschap in de zondag hoofdklasse.

Opstelling: Eileen Rengers, Nika Fokkinga (75e Britt van der Wielen), Jamie v.d. Nieuwendijk, Meggy Wijnen, Hilde Langens, Malissa Scheepers (65e Meggie van den Oever), Marit van der Lee, Yvonne Lucius, Veerle Donkers (65e Timme van Roosmalen), Sharron van Os, Femke van Bremen


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15699