Datum plaatsing: 08 mei 2017

Spektakelstuk in derby WHV - Vorstenbossche Boys


Spektakelstuk in derby WHV - Vorstenbossche Boys


Loosbroek (Bernheze): Voorafgaand aan de wedstrijd werd WHV-aanvaller Marco Lunenburg door voorzitster Eli van Beekveld uitgebreid toegesproken vanwege een mooie mijlpaal van 250 officiële wedstrijden voor het vaandelteam van WHV. De cadeaus volgden maar er moest uiteraard ook nog gevoetbald worden en wel een echte derby met grote belangen. WHV moest winnen om van de laatste plaats af te komen en Vorstenbossche Boys hadden nog één punt nodig voor lijfsbehoud. De spectaculaire wedstrijd eindige na veel spanning in 5-5.

De mannen van Ruud Fleskens kregen al in de 5e minuut een goede mogelijkheid via Wesley Dekkers. De inzet van de naar Heeswijk vertrekkende speler werd echter gepareerd door doelman Jaap de Wit. Dit bleek slechts uitstel, want in de in de 7e minuut kwamen de gasten alsnog op voorsprong door Jasper van Duijnhoven die Ivar Roefs in de lucht wist te kloppen 0–1. WHV toonde veerkracht en in de 13e minuut was het Teun van Mil die met een schitterende vrije trap zorgde voor de gelijkmaker 1–1. De bal vloog van ruime afstand in de linkerbovenhoek, een prachtige goal. Het spel ging op en neer en weer waren het de gasten die op voorsprong kwamen. In de 26e minuut werd het 1–2 uit een hoekschop. De thuisploeg was echter niet onder de indruk en 2 minuten later was het weer raak. Een vrije trap van Teun van Mil werd door de 18-jarige keeper verkeerd verwerkt waardoor Martijn Driessen van dichte de rebound kon afwerken 2 – 2.

Na rust hetzelfde spelbeeld . Aan beide kanten kwamen de kansen en in de 46e minuut was het wederom Vorstenbosch dat op voorsprong kwam. WHV kwam slecht uit de kleedkamer en verspeelde de bal, waarna Thijs van de Sanden van ongeveer 25 meter de 2–3 binnenschoot. WHV toonde veerkracht en na een overtreding op Marco Lunenburg verdween de bal in de 59e minuut op de penaltystip. Thijs Lunenburg stapte naar voren en schoot onberispelijk de bal in het linkerkruis en zorgde daarmee voor de belangrijke gelijkmaker 3-3. WHV rook zijn kans en ging achterin een op een spelen maar het waren weer de gasten die de wedstrijd leken te beslissen. In de 65e minuut was het Thijs van der Sanden die met zijn 2e van de middag de 3–4 scoorde uit een directe vrije trap. De wedstrijd leek beslist en in de 78e minuut maakte aanvoerder Marvin van Heeswijk de 3–5 door met een sleepbeweging de doelman voorbij te gaan en eenvoudig binnen te schuiven. Ondanks dat deze achterstand niet meer overbrugbaar leek volgde snel de aansluitingstreffer. Martijn Driessen verstuurde van achteruit een mooie lange bal naar spits Thijs Lunenburg die met een man in de rug goed weg draaide en de 4–5 op het scorebord zette. WHV rook zijn kans en toen Roy van der Wielen (zie foto) in de 83e minuut uit een corner van Marco Lunenburg de 5 -5 scoorde kon het nog alle kanten op. Beide ploegen kregen nog goede kansen om de wedstrijd te beslissen. Vlak voor tijd kreeg Martijn Driessen nog een kopkans, maar deze verdween over het doel waardoor deze onvergetelijke derby uiteindelijk eindigde in 5–5. Een waar genot voor de neutrale toeschouwer, maar wel te weinig voor WHV om de laatste plaats te verlaten en genoeg voor Vorstenbossche Boys om ook volgend jaar in de 4e klasse te voetballen. Voor WHV wordt het een moeilijk verhaal aangezien de laatste wedstrijd uit bij subtopper Boxtel moet worden gespeeld en WHV daar punten moet halen om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

Roy van der Wielen (foto Jan Gabriels)Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13372