Datum plaatsing: 20 juni 2017 - Laatst gewijzigd: 18-06-2017 11:07:15

Proef Rosmalen nieuw evenement op De Driesprong


Proef Rosmalen nieuw evenement op De Driesprong


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Weekend lang Ibiza-gevoel in de huiskamer van Rosmalen

Een groep, vooral jongere, Rosmalenaren stak vorig jaar de koppen bij elkaar om een idee voor een nieuw Rosmalens evenement te bedenken en uit te werken. Ragnhild Wijfjes en Marya Hubers zijn twee leden van de groep die met veel enthousiasme hun verhaal tegen De Molen vertellen. Het draaiboek is in grote lijnen af, nu worden de puntjes op de i gezet.

Door Herman van Dinther

“De Driesprong is toch het hart van Rosmalen”, vindt Marya. “Hartstikke belangrijk dat daar dingen worden georganiseerd die voor mensen uit alle Rosmalense wijken aantrekkelijk zijn. Dat was dan ook de basisgedachte toen wij aan ‘Proef Rosmalen’ begonnen.”
“Zeker”, vult Ragnhild aan. “We willen een evenement neerzetten dat de moeite waard is voor alle leeftijdsgroepen. Toen we het idee in de steigers hadden hebben we alle horeca- en aanverwante ondernemingen in Rosmalen aangeschreven en daarna persoonlijk bezocht. Ons plan bleek een schot in de roos want vrijwel iedereen reageerde vanaf het begin erg enthousiast.”
Marya: “We willen voor Rosmalense mensen maar ook met Rosmalense ondernemingen een niet commercieel culinair event opzetten dat wat ons betreft een start is voor een jarenlange traditie. Zeker met het oog op de uitbreiding van het Centrum zien we in de toekomst zelfs groeikansen. Maar we moeten niet te hard van stapel lopen, eerst moeten we ervaren dat Rosmalenaren warm lopen voor een activiteit als deze.”

Ibiza-style

Aan de passie van de organisatoren zal het niet liggen evenmin aan de tijd die er al is ingestoken. “Wij houden van Rosmalen”, zeggen beiden bijna in koor. “En dus willen wij ook bijdragen aan de levendigheid en de gezelligheid in het dorp. Wat ons betreft vullen wij op deze manier ook ons deel aan het motto ‘Beleef Rosmalen’, zoals dat sinds een paar jaar wordt gevoerd”, oppert Ragnhild.
Op de vraag ‘wat is Proef Rosmalen’ dan wel, komt er een stortvloed een kenmerken van het event.
“Het is een bourgondisch, culinair, relaxed en ontspannen evenement in Ibiza-style”, somt Marya op. “De Driesprong wordt in zomerse stijl ingericht met allemaal witte elementen van voornamelijk Fatboy objecten. Een dertigtal luxe pagodetenten biedt plaats aan 28 Rosmalense deelnemers die vooral lekkere hapjes en drankjes serveren. “Waaronder eetbare bloemen”, glundert Ragnhild.
“Waar we ook trots op zijn is dat het Fletcher Hotel meedoet, maar ook kookstudio’s, wijnwinkels en andere aantrekkelijke culinaire ondernemingen.”
“Weet je”, zegt Marya, “We zaten eigenlijk al heel snel vol met aanmeldingen. Meer ruimte hebben we niet, terwijl er nog wel belangstelling was bij potentiële deelnemers. Een goed teken toch?”

Goed toeven

Het zal op zaterdag 24 en zondag 25 juni goed toeven zijn op De Driesprong, ook al zouden de weergoden minder goed gestemd zijn. Ook bij mindere weersomstandigheden kan er volop worden genoten. “We richten een flink kinderparadijs in met professionals en vrijwilligers die de kinderen bezighouden terwijl de ouders lekker kunnen flaneren langs al het lekkers dat wordt aangeboden. Het wordt absoluut geen luidruchtig gebeuren. We hebben geen live-muziek of kwetterende DJ’s. De bezoeker moet vooral genieten, loungen, chillen, gezellige gesprekken kunnen voeren. Met heerlijk ontspannen achtergrondmuziek. We willen ook niet dat er door de bewoners in de omgeving last wordt ervaren. We hebben hen al tijdig op de hoogte gesteld en ook uitgenodigd om er vooral bij te zijn. We trakteren hen dan graag op een drankje en als er toch hinder is dan hebben we een coördinator die zij kunnen bellen en om een oplossing vragen. Maar, zoals gezegd, wij doen er alles aan om het voor iedereen gezellig te maken.”

Meedoen

Een evenement als dit vraagt niet alleen veel voorbereiding. Ook bij de uitvoering zijn heel wat handjes nodig.
Marya: “Iedereen die dit soort activiteiten leuk vindt en er ook een helpende hand bij wil toesteken is welkom. Bijvoorbeeld om de pagodetenten mee op te bouwen, voorzieningen en informatiemateriaal aan te brengen, mee wil werken aan hygiënische- en veiligheidsmaatregelen, hand- en spandiensten wil doen, of lekker mee achter de centrale bar op het Plein wil helpen. We kunnen iedere hulp gebruiken. Al heb je maar een paar uur beschikbaar, wij zijn er blij mee. We staan op Facebook, kijk daar maar eens. En meld je aan, dat is nog fijner.”
‘Proef Rosmalen’ is een nieuw evenement dat wordt georganiseerd in het kader van vijftig jaar Satisfaction Rosmalen, door een werkgroep waarin een jonge generatie Satisfaction-medewerkers actief is.

‘Proef Rosmalen’, zaterdag 24 juni van 17.00 tot 23.00 uur en zondag 25 juni van 12.00 tot 21.00 uur. De toegang is gratis.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31605