Datum plaatsing: 06 juni 2017

Rondje Nuland pakt groots uit dit jaar!


Rondje Nuland pakt groots uit dit jaar!


Nuland ('s Hertogenbosch): Dit jaar presenteert Stichting Nuland Promotie de twaalfde editie van Rondje Nuland! Zondag 11 juni wordt een dag vol vermaak, met een mix van muziek, terrassen, marktkramen, straattheater en een keur aan spetterende activiteiten. Kortom: een leuk en gezellig evenement voor jong en oud en gratis toegankelijk. Maar niet alleen op zondag is er een evenement in Nuland, op zaterdagavond 10 juni presenteert Horeca Nuland: Rondje Nuland, de pre-party!

Op zaterdagavond opent de feesttent op het Prins Bernhardplein om 20.00 uur zijn deuren en komen Snollebollekes en Peter Beense optreden. DJ Menno verzorgt de verdere muzikale omlijsting van deze avond. Iedereen is welkom! Kaarten zijn in de voorverkoop €10,- en zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn Nuland en Snackbar Theo Dirks. Aan de deur kosten de kaarten €12,50.

Op zondag krijgen de bezoekers aan Rondje Nuland vanaf 11.00 uur een gevarieerd programma voorgeschoteld. De jaarmarkt biedt een grote diversiteit aan kramen, zodat koopjesjagers zich geen moment hoeven te vervelen.

Rondje Nuland, kumt ‘t pruuve
Dit jaar staat Rondje Nuland in teken van proeven, het thema luidt dan ook ‘Rondje Nuland, kumt ‘t pruuve’. Wordt het een ijskoud pilsje, lekker wijntje of gewoon een glaasje fris? Op meerdere locaties zijn gezellige terrassen ingericht, waar je onder het genot van een drankje kunt genieten van het grote aanbod aan entertainment. Ook zijn er diverse foodtrucks aanwezig, waar je het lekkerste streetfood kunt halen. Voor ieder is er wat wils!

Maar niet alleen op het gebied van eten en drinken valt er genoeg te proeven, ook op het gebied van muziek valt er een hoop te beleven deze dag. Zo verzorgt ’s morgens Harmonie Union een concert op de Kiosk aan het Prins Bernhardplein en verder zorgen diverse rondtrekkende blaaskapellen uit onze eigen regio voor sfeer en gezelligheid. Deze blaaskapellen worden gejureerd en rond 16.00 uur wordt de uitslag bekend gemaakt.

De bands ‘Live Like’ & ‘Rolling Coaster’, DJ Smiley en DJJS verzorgen spectaculaire live optredens op de diverse andere podia. Verdeeld over de hele route, word je verder verrast door diverse artiesten die met straattheater een glimlach op je gezicht toveren.

Attracties & Entertainment
In de route zijn ook veel activiteiten en attracties te vinden. Op het Raadhuisplein hebben kinderen de mogelijk om de strijd aan te gaan met ‘de sweeper’ en op het Prins Bernhardplein kan men klimmen en klauteren over een spectaculaire stormbaan. De allerkleinste onder ons kunnen volop spelen in het kinderspeelpark.

Op het Kerkplein staat een klimtoren en ook wordt er dit jaar weer een Beachsoccer toernooi georganiseerd. Voor meer informatie over dit toernooi kun je terecht bij
Café-zaal Kerkzicht. Tevens zijn er tal van spellen waar je aan deel kunt nemen. Een en ander met hulp van of georganiseerd door verschillende (buurt) verenigingen.

Kinderrommelmarkt
Ben je tussen de 4 en 12 jaar en wil je graag spulletjes verkopen tijdens Rondje Nuland? Dit jaar is het mogelijk! Voor kinderen uit Nuland organiseren wij namelijk en kinderrommelmarkt op het Albert Heijn plein. Dus heb je nog veel knuffels of speelgoed op zolder liggen waar je niets mee doet…. schrijf je in! Dit kan door een e-mail met daarin je naam, geboortedatum en telefoonnummer te sturen naar kramen@rondjenuland.nl. Je krijgt dan gratis een mooie plek op onze kinderrommelmarkt.

Stichting Nuland Promotie
De organisatie achter Rondje Nuland, Stichting Nuland Promotie, is er in geslaagd een gevarieerd programma neer te zetten. De stichting wordt daarin gesteund door een groot aantal enthousiaste vrijwilligers. Samen met Horeca Nuland, Nulandse ondernemers en (buurt)verenigingen zorgen zij er voor dat er tijdens de feestavond op zaterdag 10 juni en tijdens Rondje Nuland op zondag 11 juni weer veel te beleven is voor jong en oud.

Meer informatie over Rondje Nuland op www.rondjenuland.nl en de speciale Facebook-pagina.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30847