Datum plaatsing: 05 juni 2017

Bossche Beiaardweek biedt het beste uit 25 jaar Beiaardstichting


Bossche Beiaardweek biedt het beste uit 25 jaar Beiaardstichting


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): De 28e editie van de Bossche Beiaardweek die van 7 tot en met 11 juni wordt gehouden, krijgt een zilveren randje. Omdat de organiserende Bossche Beiaard Stichting 25 jaar bestaat, komen succesnummers uit de afgelopen kwart eeuw terug.

Zo is er zondag 11 juni een uniek concert in de toren van de Sint-Jan, de magistrale kathedraal in het centrum. Op de eerste verdieping van de toren kunnen bezoekers het concert Carillon & Electronics beluisteren. Op 25 meter hoogte luistert u in de toren, zonder lawaai van buiten, naar de klanken van het carillon en van elektronische muziek. De bekende beiaardier van de Domtoren in Utrecht, Malgosia Fiebig zal op uitnodiging van de Beiaardstichting het carillon van de Sint-Jan bespelen. Samen met componist Jorrit Tamminga die wereldwijd optreedt met zijn elektronische muziek, verzorgen zij een elektroakoestisch concert. Dit in samenwerking met de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch. Deskundige gidsen van de Kring verzorgen voor en na het concert een rondleiding in de toren.
Dit speciale concert is een bijzondere afsluiting van de Bossche Beiaardweek die woensdagochtend 7 juni begint met twee beiaardconcerten door stadsbeiaardier Joost van Balkom: in het Stadhuis (10 uur) en de Sint-Jan (11.30 uur). Donderdagavond 8 juni (20 uur) speelt Joost van Balkom op de rijdende beiaard, samen met het opstaporkest van de Koninklijke Harmonie 's-Hertogenbosch. Vrijdagavond 9 juni (20 uur) komt de eerder bijzonder succesvol gebleken samenwerking tussen Joost van Balkom en de Jazz Academy weer tot leven. Beide voorstellingen zijn in De Toonzaal in Den Bosch. Ook gastbeiaardiers zullen deze week acte de présence geven.

Uniek torenconcert in Sint-Jan

Er zijn zondag 11 juni 4 rondleidingen met concert, maar wees er snel bij, er is slechts beperkt plaats:
15 personen per groep.

Aanvang:
13.15 uur
13.30 uur (uitverkocht)
15.50 uur
16.05 uur
Rondleiding én concert duren ongeveer anderhalf tot 2 uur.

Kosten: €7,50 per persoon, kind (4-12 jaar) €3,75

Kaartverkoop via de Kring Vrienden van
's-Hertogenbosch:
- Balies Parade 12 en Bolwerk, Sint-Janssingel 25
- www.dagjedenbosch.com
- Telefonisch:
0900 - 2020 178

Bossche Beiaard Stichting

25 jaar geleden richtten Joost van Balkom en Jan Wijtmans de Bossche beiaardstichting op met als doel de beide beroemde Bossche beiaarden van het Stadhuis en de Sint-Jan te promoten en onder de aandacht van een groot publiek en de gemeentelijke politiek te brengen. Dit resulteerde in scholenprojecten, (inter)nationale beiaardiers gaven gastrecitals, begeleiding van een omvangrijke restauratie van beide beiaarden, uitbreiding van 7- naar 11 gelui, openstelling toren met uitleg over de lui- en carillonklokken met open monumentendag.
www.beiaardonline.nlUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27537