Datum plaatsing: 11 juni 2017

Korte cursus voor ouders van Pittige (Pre)Pubers uit groep 7/8


Korte cursus voor ouders van Pittige (Pre)Pubers uit groep 7/8


Regio (Sint-Michielsgestel): Wanneer kinderen ouder worden en de (pre)puberteit bereiken gaan ze steeds meer hun grenzen verleggen. Komend jaar of volgend jaar naar de middelbare school betekent dat de wereld van uw kind steeds groter wordt. Mogelijk brengt dit onrust voor u en uw kind met zich mee. Sommige pubers trekken zich terug in hun eigen wereld en worden voor ouders moeilijker te bereiken. Ze komen afspraken niet na of zijn opstandig. Dat kan thuis soms heftig botsen. Bij de n wat meer dan bij de ander. Het is dan fijn als je hier met andere ouders over kan praten. Ervaringen delen en elkaar steun geven.

Belangrijke rol ouders
In de pubertijd is de rol van de ouder heel belangrijk, al lijkt dat soms van niet. Als ouder kan je veel betekenen voor je kind. Maar hoe doe je dat als je puber niet naar je wil luisteren? Altijd maar op zijn of haar kamer of achter de computer zit? Of het lastig vindt om met deze aankomende veranderingen om te gaan? Hoe maak je contact met je puber? Met zijn of haar belevingswereld? Hoe maak je samen afspraken en hoe doen andere ouders dat?

Volg de speciale oudercursus!
Voor dit soort vragen organiseert het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) een korte cursus van vier avonden voor ouders van Pittige (Pre) Pubers! Samen met andere ouders die ook te maken hebben met een pittige puber kunt u praten over alle belangrijke kanten van het opvoeden van uw kind. De avonden worden begeleid door professionals die tips en handvatten kunnen geven. Of die u kunnen ondersteunen bij uw vragen of zorgen. Na de eerste introductieavond volgen drie avonden met elk een eigen thema: praten met je puber, zicht houden en grenzen stellen.

Aanmelden
De cursus start op donderdag 15 juni 2017. De overige avonden zijn op donderdag 22 juni 2017, donderdag 29 juni 2017 en op donderdag 6 juli 2017. Alle avonden beginnen om 19.30 uur en duren tot 22.00 uur. Zit uw kind in groep 7 of 8 en is hij of zij al pittige (pre)puber? Dan nodigen wij u graag uit om de kort cursus bij te wonen. U kunt zich aanmelden via CJG@boxtel.nl. Vermeld in uw e-mail duidelijk uw naam en telefoonnummer. De avonden vinden plaats in de gemeente waar de meeste aanmeldingen zijn. Dat betekent dat de avonden plaats zullen vinden in het CJG in Sint-Michielsgestel of in het gebouw van St Ursula, St Ursula 12 in Boxtel f in het CJG in Haaren. Meer informatie Voor vragen of meer informatie over deze korte cursus kunt u ook bellen naar Jacqueline van den Dobbelsteen via telefoonnummer 06 - 41 90 18 02.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30409