Datum plaatsing: 10 juni 2017 - Laatst gewijzigd: 30-05-2017 10:00:18

Cinekid MediaLab Festival komt naar 's-Hertogenbosch


Cinekid MediaLab Festival komt naar 's-Hertogenbosch


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Ontdek hoe het klaslokaal van de toekomst eruitziet tijdens het MediaLab Festival. Op 15 en 16 juni 2017 verschijnt deze interactieve speeltuin in het Noordbrabants Museum in 's-Hertogenbosch. Leerkrachten, basisschoolleerlingen en hun ouders kunnen via workshops en installaties een kijkje nemen in de mediarijke wereld van nu en morgen.

Spin-off
Cubiss organiseert dit jaar opnieuw in samenwerking met Cinekid in drie Brabantse steden het MediaLab Festival op locatie. Het MediaLab Festival is een spin-off van het Cinekid MediaLab Festival dat ieder jaar in de herfstvakantie in Amsterdam wordt gehouden. Met het pop-up festival organiseert Cubiss een eigen festival op locatie. Op beide dagen is er van 15.30 uur tot 17.00 uur gratis vrije inloop voor leerlingen, hun ouders en/of begeleiders, bso's en andere geÔnteresseerden. Zij kunnen dan aan de workshops en installaties deelnemen.

Puzzelen, programmeren en klooien
Ingrid de Jong, adviseur educatie en projectleider mediawijsheid bij Cubiss: "We zijn ontzettend trots en blij dat het we dit festival opnieuw naar Brabant hebben gehaald. Na de drie succesvolle edities in Tilburg, Eindhoven en Breda vorig jaar kunnen leerlingen van groepen 6, 7 en 8 en hun leerkrachten nu op nieuwe plekken ontdekken hoe het klaslokaal van de toekomst eruit kan zien."

In nauwe samenwerking met Bibliotheek 's-Hertogenbosch ontdekken leerkrachten en leerlingen in het Noordbrabants Museum wat er komt kijken bij presenteren, maken zij een hologram van zichzelf en nemen plaats in de bioscoop van de toekomst. Ingrid de Jong: "Het MediaLab Festival op locatie laat de meerwaarde van ICT, techniek, mediawijsheid en dus 21e eeuwse vaardigheden zien. Bezoekers ervaren zelf hoe nieuwe technieken en media de onderwijspraktijk verrijken en dat dit best eenvoudig is. Met workshops en verschillende (virtual reality) installaties puzzelen, programmeren en klooien de bezoekers volop!"

MakesBuzz van Cubiss op locatie
Het festival wordt versterkt door de MakersBuzz van Cubiss. In deze bus staat het maakonderwijs centraal en wordt binnen de thema's programmeren, maken, media en spel, de nieuwsgierigheid van kinderen gewekt. Een 3D-ontwerp maken, zelf robots besturen of een stop-motion filmpje maken; in de Makersbuzz maken kinderen het (mee).

MAAKweek
Het MediaLab Festival in 's-Hertogenbosch is onderdeel van de MAAKweek. Cubiss organiseert van 13 tot en met 17 juni 2017 in samenwerking met Waag Society, Cinekid en de Brabants bibliotheken diverse activiteiten die plaatsvinden op diverse inspirerende locaties in de provincie. Ook aan de ouders is gedacht; zij kunnen op 15 juni deelnemen aan de Inspiratiesessie 'De wereld van maken'.

Meer informatie: www.cubiss.nl/agenda/medialab-festival-s-hertogenbosch of www.cubiss.nl/maakweek.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28909