Datum plaatsing: 07 juni 2017

Autismecafé 073 over eetproblemen bij kinderen/jongeren's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Het autismecafé is de plek om ervaringen uit te wisselen en waar je informatie kan opdoen op het gebied van autisme.
Wij nodigen, vooral ouders, familieleden en andere belangstellenden uit deel te nemen aan deze avond van het autismecafé 073. Het thema van deze avond is Autisme en Eetproblemen bij kinderen/jongeren

Wat is de relatie tussen autisme en eetproblemen? Waarom eet mijn kind zo weinig of zo veel? Hoe zorg ik dat er meer variatie gegeten gaat worden? Ligt het aan de textuur van het eten? Hoe kan mijn kind zelf regie krijgen? Mijn kind heeft angst tijdens het eten? Ik ben de strijd met mijn kind beu! Zijn er tips om het weer gezellig aan tafel te krijgen? Hoe kan ik als ouder ondersteunen hierin?

Deze avond gaan we in gesprek met Karen den Dekker. Zij is kook- en eet pedagoog en is trainer/coach in eetproblemen bij Autisme. Ze geeft kookles in haar autismekookschool aan kinderen en jongeren met autisme. Zij heeft een kookboek met handleiding ontwikkeld voor ouders en begeleiders om met kinderen samen te koken en onlangs heeft ze een nieuw boek uitgebracht ‘O jee ik eet. Een eetboek voor kinderen met Autisme’. Zij heeft een dochter en een zoon. Haar zoon heeft autisme.
Peter Giellissen, onze vaste gespreksleider, gaat vanavond met Karen in gesprek.
Zoals u van ons gewend bent, is er ruime gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van persoonlijke ervaringen.

Locatie: Lunchcafé In de Roos, Zuiderparkweg 282 te ‘s -Hertogenbosch (gratis parkeergelegenheid aanwezig)
Tijd: 20.00 uur - 22.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur
Toegang: Gratis, aanmelden is niet nodig
Gespreksleider: Peter Giellissen
Gast: Karen den Dekker

Oudervereniging Balans en het AIC zijn aanwezig met een stand.

Wees welkom namens de werkgroep van Autismecafé 073. Bij vragen kunt u contact opnemen via autismecafé073@outlook.com.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30283