Datum plaatsing: 06 juni 2017

Nisseroise BijenmarktNistelrode (Bernheze): Op zondag 11 juni organiseert bijenhoudersvereniging Sint Ambrosius de jaarlijkse natuur- en bijenmarkt. Een gezellige kleinschalige markt, met ruim twintig kramen, veelal natuur gerelateerd. De markt wordt georganiseerd op het raadhuisplein en begint om 10.00 uur. De imkers, allen lid van Sint Ambrosius, zullen ook dit jaar weer aanwezig zijn om over het wel en wee van de bijen en hun producten te vertellen.

De bijen
Vanzelfsprekend staat deze dag in het teken van het imkeren (bijen houden). Naast de korfvlechter zijn er kramen met bijenproducten, diverse soorten honing en worden er imkermaterialen verkocht. Natuurlijk zijn we ook de bijen niet vergeten. Ze zijn te zien in een observatiekast (een kleine kast met 2 doorzichtige zijkanten). Het is altijd weer een prestatie om tussen honderden bijen zo snel mogelijk de koningin te vinden. Maar niet alleen de koningin is interessant, in deze observatiekast is de complete wereld van de bij te bewonderen: koningin, werkbij en dar en daarnaast zie je alle stadia van het “broed” (eitje, larve en pop). Ook is goed te zien hoe de bijen het voedsel (honing en stuifmeel) opslaan.

Voor de jeugd
Dit jaar kunnen kinderen door middel van dompelen in bijenwas zelf een kaars maken en hebben altijd prijs bij de lolly trekkraam met daarnaast de overheerlijke (honing)wafels. Maar bovenal is er klein- en pluimvee aanwezig met hoog knuffelgehalte.

Evenals voorgaande jaren, zijn we er in geslaagd een zeer afwisselende markt te organiseren Toegang is evenals andere jaren gratis, terras aanwezig, mooi moment om op de markt nog ideeën op te doen voor Vaderdag een week later. We zien je graag op 11 juni in Nistelrode.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28779