Datum plaatsing: 02 juni 2017

Waar moet je een koolmonoxidemelder en brandmelder in huis plaatsen?Regio ('s Hertogenbosch): Heeft u weleens van een koolmonoxidevergiftiging gehoord? Een koolmonoxidevergiftiging ontstaat op het moment dat er sprake is van een gaslekkage binnen uw woning. Het gas kan uit de leidingen lopen en vervolgens in een slecht geventileerde ruimte blijven hangen. In het geval dat u dit zelf niet in de gaten heeft kan het gas u een slaperig gevoel geven en zult u in het ergste geval stikken. U moet er toch niet aan denken dat u, uw partner of uw kinderen dit overkomt? Reden genoeg om gebruik te maken van een koolmonoxidemelder! Dit apparaat waarschuwt u op het moment dat de concentratie koolmonoxide in een bepaalde ruimte te groot wordt. Zo kunt u de ramen binnen die ruimte tijdig openen om erger te voorkomen.

Een koolmonoxidemelder bij een cv-ketel gebruiken
Een van de plekken waar het gas weg kan lekken is bij de cv-ketel in uw woning. Binnen de cv-ketel zorgt het gas voor het opwarmen van het water, wat vervolgens naar de radiatoren en de kranen binnen uw woning geleid wordt. Ook in de keuken kan een gaslekkage ontstaan, waardoor het gebruik van een koolmonoxidemelder ook hier aan te raden is. Kies altijd voor een koolmonoxidemelder van een hoge kwaliteit, om te voorkomen dat het apparaat niet werkt op het moment van een gaslekkage. Er zijn op internet verschillende webwinkels met deze koolmonoxidemelders te vinden. Informeer bij een cv-ketelmonteur naar de koolmonoxidemelders die een hoge kwaliteit bieden.

Tip: heeft u te maken met een gaslekkage? Uw cv-ketel laten repareren is dan het eerste wat u moet doen.

Een brandmelder in huis installeren
Naast het gebruik van een koolmonoxidemelder is het minstens zo belangrijk om een brandmelder te installeren. Zoals de naam van dit type apparaat al doet vermoeden, waarschuwt een brandmelder u voor een mogelijke brand in huis. Hang de brandmelder nooit in de buurt van de keuken of de badkamer. Mocht u dit wel doen, dan kan de condens van het koken of douchen ervoor zorgen dat het brandalarm onterecht afgaat. Ook voor een brandmelder geldt dat u het beste voor een wat duurder model kunt kiezen.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.22994