Datum plaatsing: 02 juni 2017

Het verleggen van een gasleiding op een veilige manierRegio ('s Hertogenbosch): Wanneer u van plan bent om binnenkort te starten met een nieuw-, aan- of verbouw van uw woning, kunt u bijna niet aan het verleggen van leidingen ontkomen. Denk aan het verleggen van waterleidingen, het verleggen van gasleidingen, enzovoorts. Zeker bij het verleggen van gasleidingen is het erg belangrijk om dit op een nauwkeurige manier te doen. U moet er toch niet aan denken dat u kort na het verleggen van de leidingen met een gaslekkage te maken krijgt? Niet alleen is een gaslekkage lastig te verhelpen, ook kan het voor een koolmonoxidevergiftiging zorgen. In het ergste geval stikt u als gevolg van deze vergiftiging! Reden genoeg om het verleggen van de gasleiding op de juiste manier te doen.

Zelf een gasleiding in huis verleggen
Mocht u ervoor kiezen om de gasleiding zelf te verleggen, dan is het raadzaam om vooraf informatie op internet op te zoeken over het verleggen van gasleidingen. Er zijn verschillende websites die hier meer informatie over geven. Zoek bijvoorbeeld eens naar een stappenplan voor het verleggen van leidingen, kijk naar instructievideoís over het verleggen van leidingen, enzovoorts. Het is vooral van groot belang dat de leidingstukken naadloos op elkaar aansluiten, om speling tussen de leidingstukken te voorkomen. Via deze speling kan het gas uit de leidingen sijpelen en vervolgens in uw woning blijven hangen. Dit wilt u vanzelfsprekend voorkomen!

Tip: schaf altijd het juiste gereedschap aan om de gasleidingen op de juiste manier te kunnen verleggen. Dit kan vaak niet met het meeste huis-, tuin- en keukengereedschap wat veel woningbezitters hebben.

Gasleidingen laten verleggen
De meeste woningbezitters kiezen voor het inschakelen van de hulp van een loodgieter uit de buurt. Een loodgieter heeft vaak een ruime ervaring in het verleggen van water- en gasleidingen, waardoor de kans op complicaties op een later moment zeer gering zal zijn. Op internet kunt u een ervaren loodgieter bij u in de buurt vinden. Er zijn verschillende websites waarop consumenten een recensie over een loodgieter achter kunnen laten. Zo krijgt u een goed beeld van de kwaliteit die een loodgieter levert.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17734