Datum plaatsing: 14 juni 2017

Kwakers en Fluiters, uit en thuis


Kwakers en Fluiters, uit en thuis


Oss (Oss): Aquariumvereniging Xiphophorus nodigt u uit voor een lezing door Hans Meulblok en Theo van Meegen op 26 juni in haar clubhuis aan de Aengelbertlaan 60 in Oss. De aanvang is 20.00 uur en de toegang is gratis. Onderwerp is het tropisch regenwoud-terrarium.

Kikkers houden in een tropisch regenwoud-terrarium. Hoe kunnen we kikkers goed samen houden, en kweken? Hoe moet het terrarium of kweekbak er uitzien?; Inrichting, licht, vocht, temperatuur, voedseldieren!!!
Tevens zal de ombouw van een aquarium naar een riparium worden behandeld. Kikkers in hun habitat, natuuropnamen in de oerwouden van Suriname en Costa Rica. Bromeliaís en Tillandsiaís (familie van Bromelia) in het bos en in het terrarium. Ook wordt het terrarium van Hans behandeld waarmee hij Landelijk en tevens Benelux kampioen werd in 2017.
Een riparium is een soort paludarium, maar bootst een rivier na en heeft meestal een landgedeelte aan de achterzijde, en een watergedeelte aan de voorzijde tegen het glas, vaak over de gehele lengte.
Een paludarium is een kunstmatige leefomgeving die zowel een land- als een watergedeelte heeft.
Een leefomgeving bestaande uit enkel een watergedeelte noemt men een aquarium, en een met alleen land wordt ook wel terrarium genoemd.
Een habitat (Latijn voor: 'hij/zij/het bewoont') omvat alle mogelijke plaatsen waar een bepaald organisme voorkomt.

www.xiphophorus.nl
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31101