Datum plaatsing: 02 juni 2017

Tweede Pinksterdag Kastelendag op Seldensate


Tweede Pinksterdag Kastelendag op Seldensate


Middelrode (Sint-Michielsgestel): De Kastelendag wordt maandag 5 juni, Tweede Pinksterdag, van 12.00 uur tot 17.00 uur weer gehouden. Met veel succes en enthousiasme heeft heemkundekring ‘De Plaets’ al jaren de organisatie voor Berlicum en Middelrode op zich genomen. Deze zal plaats vinden op het landgoed Seldensate in Middelrode, waar het poortgebouw met duiventoren, de kasteelruïne, de ijskelder en het mooie landgoed te bezichtigen zullen zijn. Dit is een mooie gelegenheid om kennis te maken met de overblijfselen van het eeuwenoude landgoed, haar geschiedenis en de bewoners. De glorietijd en de neergang worden duidelijk in beeld gebracht. De toegang is gratis.

Kringleden van heemkunde ‘De Plaets’ geven dan als gewenst doorlopend uitleg over de geschiedenis van het kasteel Seldensate, de bijgebouwen en haar bewoners. In deze sfeervolle omgeving staan die dag gezellige zitjes en tegen een kleine vergoeding is er dan koffie, thee en frisdrank te verkrijgen.

Natuurrondleiding

Door een ervaren gids van natuurgroep Gestel kunnen liefhebbers rondgeleid worden over het landgoed en zullen velerlei aspecten van de boeiende flora en fauna onder de aandacht gebracht worden. Het is zeker de moeite waard dit alles met een gids te bekijken en uitleg te krijgen. Voor natuurliefhebbers een prachtige kans eens met andere ogen naar de boeiende en afwisselende natuur te kijken.

Boeken en tijdschriften

Er is een kraam waar boeken te koop zijn die door de heemkundekring zijn uitgegeven, waaronder het boek ‘De Wederopbouw; Berlicum – Middelrode; 1945 – 1956’. In dit boek over de wederopbouw staan 416 foto’s van de 224 verwoeste of afgebrande panden en hun bewoners in Berlicum en Middelrode. Het boek over de meer dan 250 Berlicumse religieuzen ‘Het was mijn Roeping’ is nog verkrijgbaar, met nog vele andere. Waaronder de nieuwste uitgave: ‘De canon van Berlicum en Middelrode’, waarin met 50 korte verhalen een overzicht wordt gegeven van een aantal gebeurtenissen uit de geschiedenis van het dorp. Ook van het kwartaaltijdschrift zullen exemplaren aanwezig zijn. Natuurlijk kan men alle gewenste inlichtingen verkrijgen over heemkundekring ‘De Plaets’, die zich al bijna 50 jaar volledig inzet met het bestuderen en vastleggen van de historie van Berlicum en Middelrode in al zijn facetten. Iedereen van harte welkom.

Programma

Een kraam waar informatie en boeken te verkrijgen zijn evenals koffie, thee en frisdranken met zitjes. Doorlopende rondleidingen door heemkundeleden over de cultuurhistorie van het landgoed en door een natuurgids over de rijke natuur van het oude landgoed. Organisatie: Heemkundekring ’De Plaets’ te Berlicum-Middelrode.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30679