Datum plaatsing: 07 juni 2017

Slootjesdag bij IVN Osss


Slootjesdag bij IVN Osss


Oss (Oss): Op zondag 11 juni a.s. organiseert IVN Oss een natuurwandeling langs de vijvers bij Milieu-educatiecentrum en Kinderboerderij De Elzenhoek in Oss. Deze wandeling wordt gehouden in het kader van de Nationale Slootjesdagen, waarbij IVN Nederland en de waterschappen aandacht vragen voor de waterkwaliteit in sloten en beken.
Deze activiteit maakt ook onderdeel uit van de Week van de Natuur van de gemeente Oss.

Tijdens deze wandeling laten we de deelnemers de beestjes, met name de waterdiertjes, uit de natuur Ďbelevení. Deze activiteit begint om 10.00 uur en vertrekt vanaf de ingang van het NME-centrum. Parkeren kan aan de Joost van den Vondellaan.
De afstand die wordt afgelegd is niet groot, maar de wandeling duurt maximaal twee uur. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Met name voor kinderen is dit een leuke activiteit. We hebben een beperkt aantal schepnetjes, dus als je thuis een schepnetje hebt liggen is het fijn als je dat meebrengt.

De wonderlijke wereld van de waterdiertjes
Wist u dat libellen en waterjuffers het grootste deel van hun leven onder water in vijvers en sloten leven? En dat geldt voor nog tal van andere kleine diertjes. Het is een bijzondere wereld, waarover de natuurgidsen van IVN Oss boeiend kunnen vertellen. De deelnemers aan deze activiteit gaan zelf in de vijver scheppen en samen met de gids ontdekken wat de vangst van dat moment is. Altijd een spannende bezigheid voor iedereen, maar met name voor kinderen van 8 tot 15 jaar. Voor het scheppen van waterdiertjes is het raadzaam laarzen aan te doen of bij mooi weer kun je dat op blote voeten doen.

Meer informatie over de activiteiten van IVN Oss vind je op: www.ivn.nl/afdeling/ivn-oss
Voor meer informatie over de landelijke IVN Slootjesdagen kijk op
www.slootjesdagen.ivn.nl.
Meer over de Week van de Natuur van de gemeente Oss vind je op: www.oss.nl/weekvandenatuur
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29430