Datum plaatsing: 02 juni 2017

Voorlopig programma Theaterfestival Boulevard


Voorlopig programma Theaterfestival Boulevard


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Graag presenteren we hierbij het programma van Theaterfestival Boulevard 2017. NB Deze week verschijnt bij TM een preview van het programma - blader deze hier online door: issuu.com/voorlopig_programma. Twee weken later komt het volledig festivalprogramma online.

Het festival toont de komende editie 125 verschillende producties en projecten. Werk van verschillende generaties Nederlandse en Vlaamse podiumkunstenaars en werk van elders uit de wereld. Van jong talent en van gelauwerde makers.

Door het hele programma heen zijn lijnen te trekken, verschillende verhalen te 'lezen'. Van festivalplein Parade naar een locatievoorstelling elders. Van een grote voorstelling in de schouwburg naar het Josephkwartier; plek voor ontmoeting, dialoog en atelier. We programmeren niet thematisch, maar omdat we werken met podiumkunstenaars die met beide voeten in de maatschappelijke realiteit staan, is het vanzelfsprekend dat er thema's komen bovendrijven. Het gaat opvallend vaak over het vinden van zekerheid en worteling. In je huis, in je omgeving of in je lichaam. Kleine en grote vragen over identiteit en vierkante meters worden vertaald in grote voorstellen over wat 'thuis zijn' betekent in een rap veranderende samenleving.

We presenteren 31 (Nederlandse) premières. Openingsvoorstelling is Imitation of Life van Kornél Mundruczó / Proton Theatre [HUN]. Andere premières zijn er onder meer van Fabrice Murgia / Cie Artara [B], Serge Aimeé Coulibaly / Faso Danse Theatre [BFA], Himherandit [DEN], Igor & Moreno [GB] en van Wunderbaum [NL].
Er is ook nieuw werk van Boukje Schweigman / Slagwerk Den Haag, van het jonge collectief Wild Vlees en we coproduceren een locatie - drieluik met het Italiaanse B.Motion Festival: drie korte producties geïnspireerd op het Stabat Mater, gemaakt door vrouwelijke choreografen uit Canada, Japan en Nederland.

We brengen diverse Vlaamse producties voor het eerst in ons land. Twee nieuwe voorstellingen van Josse De Pauw (waarvan een met Arnon Grunberg), het weergaloze Are we not drawn onward to new erA van Ontroerend Goed, een zinderende Lassus van Zefiro Torna, en Studio Orka's Chasse Patate (coproductie met Boulevard, door de Standaard uitgeroepen tot dé voorstelling van 2016).

We zijn trots dat we Beytna, met dans, muziek en een banket van zeven kunstenaars uit verschillende continenten en culturen tonen. Dat geldt ook voor Phobiarama van Dries Verhoeven.

Stadsgenoot Theater Artemis is ruim aanwezig. Met het hagelnieuwe Hallo Dampkring, met een expositie van Jetse Batelaan, met een inspirerende samenwerking met Building Conversation/Lotte van den Berg voor kinderen én met werk uit de Nederlandse theatercanon: de prijswinnende Een voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt die na 12 jaar terugkomt.

Ook op het centrale festivalplein ligt de lat hoog. Met in het BLVRD Theater werk van Muziektheater Transparant, van Fay Lovski & Jan De Smet, van Dimitri Verhulst en vele anderen. Met op het plein (in tentjes) projecten van onder meer Shailesh Bahoran, Conny Janssen Danst, Club Gewalt, Nineties Productions, Spirelli/ FroeFroe en Benjamin Vandewalle.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.12777