Datum plaatsing: 08 juni 2017

Week van de natuur start met StreekmarktRegio (Oss): Zaterdag 10 juni, om 12 uur, geven Johan van der Schoot (wethouder) en Peter Ketelaars (Bestuurslid Waterschap Aa en Maas) het startsein voor de Week van de Natuur. Op het kinderplein van de Streekmarkt in het centrum van Oss (Walplein) maken zij hun eigen minituin. U bent van harte welkom om erbij te zijn!

Week van de Natuur 2017
De Week van de Natuur is van zaterdag 10 juni tot en met zondag 18 juni 2017. Er staan bijna 30 activiteiten op het programma. Allemaal staan ze in het teken van natuur, klimaat en biodiversiteit in Oss en omgeving. Iedereen kan meedoen: Maak een rondje over de Streekmarkt in het centrum, ruil een tegel uit je tuin om voor een plantje, laat u verrassen door wat er ís nachts allemaal rondvliegt of leer hoe de wondere wereld van bijen in elkaar zit! Voor een aantal activiteiten moet men zich van te voren aanmelden. Waar aanmelden niet bij staat is dit niet nodig. De activiteiten zijn gratis, tenzij anders staat vermeld.

Streekmarkt
De Streekmarkt in het centrum (Walplein) van Oss is een van de activiteiten in de Week van de Natuur 2017. De Streekmarkt is op zaterdag 10 juni, van 10 tot 16 uur. U kunt er proeven van streekproducten. Ook staan er allerlei bedrijven en instanties die laten zien wat zij doen met de themaís lokaal, duurzaam en natuur! Je kunt er waterdiertjes zien en vindt er informatie over water in de stad.

Netwerk van natuurliefhebbers in Oss
De Week van de Natuur wordt georganiseerd door het netwerk van natuurliefhebbers in Oss. Onder andere gemeente Oss, Waterschap Aa en Maas, Brabants Landschap, Landerij van Tosse, VVV, Ecopoll, Centrummanagement Oss, Brabant Water, IVN, NME-centrum en kinderboerderij de Elzenhoek en Landschapsbeheer Oss, Stichting Arboretum Geffen, Natuurmonumenten, Stadse boeren. Camping/terras de Maasakker, Theehuis Bloesem, Autarkia, Boer Spierings, Coppelmans, de Notelaar, Ons Welzijn Talentencentrum, de Osse Maaskant.

Kijk voor het volledige programma en meer informatie op www.oss.nl/weekvandenatuur of op Facebook/Instagram Week van de natuur.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28089