Datum plaatsing: 09 juni 2017

Museum Jan Cunen opent tentoonstelling ‘Hoogtepunten uit de collectie’


Museum Jan Cunen opent tentoonstelling ‘Hoogtepunten uit de collectie’


Oss (Oss): Op vrijdag 9 juni opent Museum Jan Cunen een nieuwe tentoonstelling. In ‘Hoogtepunten uit de collectie van Museum Jan Cunen’ staat de eigen collectie centraal, met zowel 19e-eeuwse als moderne en hedendaagse kunst. Van publiekslievelingen tot herontdekte pareltjes uit het depot, in een sprankelende en spannende presentatie. Museum Jan Cunen laat zien wat het in huis heeft!

In aanloop naar de grote heropening op 30 september, staat deze zomer de veelzijdige collectie van Museum Jan Cunen centraal in een uitgebreide en sprankelende presentatie. Op drie verdiepingen laat het museum zien wat het in huis heeft. De Cunen-collectie kent vele kleuren en gezichten, die onderling verrassende combinaties en associaties opleveren. Van de sinds de jaren vijftig opgebouwde rijke collectie negentiende-eeuwse schilderkunst tot hedendaagse fotografie en installatiekunst. De werken worden op bijzondere wijze getoond. Zo wordt een zeegezicht van de 19e-eeuwse kunstenaar Hendrik Willem Mesdag geconfronteerd met fotografie van de hedendaagse kunstenares Elspeth Diederix. En gaat een symbolistisch schilderij van Matthijs Maris uit 1880 een betoverende dialoog aan met abstract werk van Nan Groot Antink uit 2001. 'Hoogtepunten uit de collectie van Museum Jan Cunen is een hernieuwde en verfrissende kennismaking met werk van Willem Roelofs, George Hendrik Breitner, Johan Barthold Jongkind, Jan Toorop, Armando, Marinus Boezem, Jon Naar, Maartje Korstanje, Viviane Sassen en vele anderen. De tentoonstelling is te zien tot en met zondag 17 september.

Het museum en de tentoonstelling zijn vrijdag 9 juni vanaf 11:00 uur open. Café Cunen en Shop Cunen zijn die dag geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Vanaf 17:30 uur vindt de besloten opening plaats.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30311