Datum plaatsing: 06 juni 2017

Geen finale voor Be QuickNuland ('s Hertogenbosch): Op 5 juni stonden de kruisfinales op het programma bij het dameskorfbal. Omdat Be Quick in de reguliere competitie op een vierde plaats geindigd was, speelden zij hun kruisfinale tegen de nummer 1 van de competitie; Swift. Omdat Swift hoger is geindigd werd de kruisfinale bij hen in Velden gespeeld. Twee weken geleden speelde Be Quick in de laatste thuiswedstrijd ook al tegen Swift. Deze wedstrijd werd nipt door de Nulandse dames gewonnen met 12-11. De ploegen zijn elkaar gewaagd, het beloofd dus een spannende kruisfinale te worden.

Be Quick opent de score via een kort schot in de tweede minuut. Daarna duurt het een tijdje tot de doelpunten vallen bij beide ploegen. De hele eerste helft gaat het gelijk op en pakken de teams om beurten de voorsprong. Het gat wordt echter nooit groter dan n doelpunt. De rust wordt dan ook ingegaan met een 6-6 gelijkstand.

In de tweede helft is het Swift dat binnen tien minuten uitloopt naar 9-6. Be Quick geeft zich niet zomaar gewonnen en knokt zich terug tot n doelpunt verschil; 9-8. De thuisploeg blijft ook scoren waardoor zij Be Quick een stapje voorblijven. Iedere keer wanneer de Nulandsen de aansluitingstreffer scoren, scoren zij ook. De laatste minuten zijn erg spannend. Via 10-9, 11-10 en 12-11 is het uiteindelijk Swift die de nekslag geeft aan Be Quick door de 13-11 te scoren. Dat is dan ook de einduitslag van deze kruisfinale.

Doelpunten: Marlie Korsten 5, Joyce vd Leest 2, Yvonne Ruijs 2, Nina v Baast 1, Mijntje Roefs 1.

Voor Be Quick was dit niet het afscheid wat ze gewenst hadden voor coach Alf vd Enden. Ook hadden ze graag willen proberen om voor het derde jaar op rij de veldtitel te pakken. Helaas is deze kans nu dus voorbij. Bedankt aan alle supporters voor de support dit hele seizoen!! We hopen jullie volgend seizoen allemaal weer terug te zien om ons volgend jaar hopelijk weer naar een kampioenschap te juichen!

In de andere kruisfinale heeft DDW met 11-10 gewonnen van de Korfrakkers. Volgende week op 11 juni in Velden zal de finale dus gespeeld worden tussen DDW en Swift.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13281