Datum plaatsing: 07 juni 2017

Blanco: Geen Parijs, wel Bernheze


Blanco: Geen Parijs, wel Bernheze


Heeswijk-Dinther (Bernheze): Terwijl in Amerika president Trump het akkoord van Parijs opzegt, wordt in Bernheze gelukkig wel aandacht geschonken aan het milieu en het klimaat. Dit mede dankzij een aantal aanpassingen aan de perspectiefnota, de plannenlijst an de gemeente voor het komend jaar. Onder andere het gebruik van de fiets wordt gestimuleerd, en bij de bouw van nieuwe woningen worden meer nul-op-de-meter-woningen en woningen zonder gasaansluiting gerealiseerd.

Vorig jaar steunden alleen de oppositiepartijen een voorstel om de snelfietsroute van Oss naar Veghel op het Bernhezer grondgedeelte aan te leggen. Dit jaar gingen uiteindelijk alle partijen akkoord met het voorstel dat mede namens Politieke Partij Blanco werd ingediend. Geld moet niet uitgegeven worden aan nog meer onderzoeken en het maken van lijstjes, daarvan hebben we er inmiddels wel genoeg. Nu is het de hoogste tijd voor uitvoeren van plannen, de daad bij het woord voegen.
Vorig jaar dienden wij bij de woonvisie al een voorstel in om te komen tot de eerste gasloze wijk in Bernheze. De Heeswijkse Akkers wordt dankzij ons voorstel straks die eerste wijk. Wij riepen toen tevens op om het niet bij n wijk te laten. Onze fossiele brandstoffen zijn eindig en daarom moeten we langzaam maar zeker overschakelen. Bij de perspectiefnota werd ons eerdere voorstel nog eens dunnetjes overgedaan en unaniem werd het college verzocht om voortaan waar mogelijk duurzaam te bouwen.
We kunnen in ons eentje de wereld niet verbeteren, maar we kunnen wel het goede voorbeeld geven!

Marko Konings
Fractievoorzitter Politieke Partij Blanco

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16034