Datum plaatsing: 14 juni 2017

Primoz Roglic snelste in proloog Ster ZLM Toer in Westkapelle


Primoz Roglic snelste in proloog Ster ZLM Toer in Westkapelle


Regio (Oss): In het Zeeuwse Westkapelle heeft de Sloveen Primoz Roglic van LottoNL-Jumbo de proloog van de 31e Ster ZLM Toer GP Jan van Heeswijk gewonnen. De 27-jarige Roglic legde de tijdrit over 7,5 kilometer, waarvan de laatste drie kilometer over de Zeedijk liepen, af in een tijd van 8.04 minuten. Hij realiseerde daarmee een gemiddelde snelheid van 55,8 kilometer per uur.

Roglic was met zijn eindtijd 3 seconden sneller dan nummer twee Marcel Kittel van Quick Step, die een tijd realiseerde van 8.07 minuten. De derde plek was voor Kittels ploeggenoot Maximilian Schachmann, die eveneens een eindtijd van 8.07 minuten op de klokken zette.

De Sloveen, die over enkele weken ook van start gaat in de Tour de France, toonde zich erg tevreden met zijn overwinning. Dit is mijn laatste stap in de voorbereiding op de Tour de France. Ik kom net terug van een hoogtestage in de Sierra Nevada. Dan is het altijd even afwachten hoe mijn lichaam daarop reageert. Deze tijdrit was een belangrijke test en ik ben blij dat die goed is verlopen.

De renner van LottoNL-Jumbo vertrekt morgen in de ZLM-leiderstrui in de tweede etappe van de Ster ZLM Toer. Dan starten de renners in Tholen en finishen zij na ruim 186 kilometer in het Brabantse Hoogerheide. Roglic: Wij gaan met de ploeg van dag tot dag bekijken of we de leiderstrui kunnen verdedigen. Het belangrijkste is echter om deze koers goed door te komen.


Alle actuele informatie over de Ster ZLM Toer is te volgen op de website www.sterzlmtoer.nl of via twitter.com/sterzlmtoer en facebook.com/sterzlmtoer.

foto Wouter RoozeboomUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15516